MNB - 2
MNB

Hírek

Összeült az oktatási és szociális bizottság is

2018. április 24., 13:53

Összesen 26 napirendi pontot tárgyalt meg keddi ülésén a város oktatási és szociális bizottsága. Támogatták többek között az esélyegyenlőségi program akciótervét, és számos intézmény beszámolóját.

Összeült az oktatási és szociális bizottság is

A tagok elfogadásra javasolták a közgyűlésnek a szombathelyen működő felsőoktatási intézmények és tudományos testületek, valamint egyes karitatív szervezetek beszámolóit. Támogatták továbbá, hogy digitális óvoda mintaprogram induljon a Gazdag Erzsi Óvodában, ami a gyerekek információs, kommunikációs képességeinek javítását célozza. Ezzel olyan eszközök kerülnének be az óvodai nevelésbe, mint a digitális tábla és a notebook, először közel 3 millió forintból egy intézményben, majd később a tapasztalatokat felhasználva máshol is.

Tárgyalták a Benczúr óvoda esetleges költöztetését is, amire a tervezett felújítás miatt lehet szükség. Itt Sárközy Csaba kifogásolta, hogy a megjelölt Petőfi utcai iskolaépület, ahol jelenleg az Aréna Óvoda működik, már most is zsúfolt. A témáért felelős osztályvezető arról tájékoztatott, hogy az ingatlant rendbe hozták, az ott dolgozók elégedettek, és kiderült az is, hogy van még szabad hely az épületben. Lendvai Ferenc rámutatott: ezzel a megoldással elkerülhető, hogy csoportonként más-más helyre kelljen vinni a gyerekeket.

Előkészítés alatt áll a nyári önkormányzati napközis tábor, amely idén az Aranyhíd iskolában lesz. Szó volt még a Margaréta óvodában tapasztalt helyhiányról, erről Ágh Ernő, a körzet képviselője beszélt. Felvetésére reagálva elhangzott, hogy a hivatal megvizsgálja a bővítés lehetőségét. Kelemen Krisztián a Bercsényi iskola szülői közösségének ötletét ismertette, miszerint önkéntes munkával lefestenék az intézmény kerítését, de a festékhez támogatást kérnének. Erre reagálva Sátory Károly jelezte, hogy akár képviselői kerete terhére is mellé áll az ügynek.