MNB
MNB - 2

Hírek

Összesen 39 új parkoló építése kezdődött meg a Felsőőr utcában

2019. február 13., 16:45

A város 45,5 millió forintot fordít csak ezen a területen a gondok enyhítésére. A beruházás tervezésekor a zöld felületek megőrzésére is gondoltak, ugyanis mindössze egy fát vágnak ki, de helyére 16 másik kerül, sőt több száz cserjét is ültetnek.

Összesen 39 új parkoló építése kezdődött meg a Felsőőr utcában

Az utca mindkét oldalán parkoló autók között csak egy nyomsávban haladhatnak a gépjárművek. Ez mindennapos látvány és probléma a Felsőőr utcában. A gondok azonban hamarosan enyhülnek.

"Szombathely egyik nagy problémája a parkoló hiánya."

Puskás Tivadar polgármester helyszíni sajtótájékoztatón ismertette a város saját költségvetéséből, 45,5 millió forintból megvalósuló újabb parkoló beruházás részleteit.

Puskás Tivadar – polgármester, Szombathely
A Kodály Zoltán utcánál és a Király utcai tömbbelsőnél is egy-egy területet átadtunk, ahol parkolók épültek. Ezen a területen, a Felsőőr utcánál két területet is. összességében 39 parkoló építését jelenti majd.

A kivitelező el is kezdte a beruházást. Az emeletes házak közötti területek egyikén már elvégezték a földmunkát, és a másik részen is kijelölték az új parkoló körvonalát. 21 + 18 várakozó hely épül, amelyből 3 akadálymentesített lesz. A közvilágítást is kiépítik, mindkét parkoló blokkban 3-3 kandelábert állítanak. A polgármester hangsúlyozta, fontos szempont volt a zöld felületek megtartása. Egy öreg fát ugyan ki kellett vágni, de helyette 16 újat ültetnek, és közel 600 cserje is kerül majd a területre. A körzet önkormányzati képviselője szerint az itt élők régi problémája oldódik most meg.

Sátory Károly – önkormányzati képviselő
A legnagyobb problémaként valóban ez jelentkezett, hogy rengeteg az autó, mint a város több pontján is, és a parkoló autók elfoglalják az út szélességét, és szinte lehetetlen itt biztonsággal közlekedni. Van, amikor be is dugul az utca. Én nagyon örülök neki, hogy ez a parkoló most már ilyen stádiumba került.

A térköves parkolókhoz aszfaltos bejáró vezet majd. A Felsőőr utcai parkolók megépítésének szerződésben vállalt határideje 2019. július 16., a kivitelező képviselője viszont a helyszínen elmondta, ha az időjárás engedi, akár jóval előbb elkészülhet a beruházás.