Hírek

Óriási a forgalom a piac környékén

2014. október 28., 15:05

Halottak napja és Mindenszentek közeledtével mindenki a sírokra való díszeket, mécseseket keresi. Az árusok péntekre várják az igazi rohamot, arra számítanak, hogy sokan az utolsó pillanatokban szerzik be az ünnep kellékeit.

Óriási a forgalom a piac környékén

Autók sorakoznak a vásárcsarnok környékén, alig találni parkolóhelyet. Virágos és koszorús standok sora, vásárlók tömege tölti meg a piacot kívül-belül. Sokan keresik a krizantémot, a szebbje 300 forint, kisebbet 150-ért is lehet kapni.

Berzsenyi Lászlóné
"Már pénteken kivisszük a koszorút, szombaton virágokat, mécseseket, utána még pótoljuk az elaludt mécseseket. Vidékre is megyünk."

Gyertyából, mécsesből széles a választék, van, aki tízesével viszi. Legtöbben a 100 forintosokat keresik. A díszesebb, méretes típust kétezer forintért kapni, ebből kevesebbet adnak el, mert gyakran lelopják a sírokról.

Dienes Jenő - vállalkozó
"Megtalálják nálunk a mécsesekbe való betétet, ez a legnagyobb fogyású termék. Mécsesekben az olcsóbbat keresik, kisebb mértékben a nagyobbat, szebb, drágábbat."

Toboz-, fenyő- és szalmakoszorúk szalaggal vagy anélkül, díszes és egyszerű - van miből válogatni, csak a pénztárca szab határt.

"Sok halottunk van, ezt 1100 forintért tudtam venni, bátyámra és anyukámra még egyet-egyet majd csütörtökön, amikor megjön a nyugdíj."

Az árak tavaly óta nem változtak.

Várallai Vivien
"Szeptember körül készítjük a koszorúkat, díszeket hozzá, a díszítés meg napi szinten, frissen."

A forgatagban német szót is hallani, Ausztriából is sokan jönnek át vásárolni. Már ezekben a napokban nagy a forgalom, de az igazi rohamot péntekre várják az árusok.