Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Olasz komédia a Karneválszínházban

Adásban volt: 2019. augusztus 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Mai olasz környezetbe helyezi Goldoni Két úr szolgája című vígjátékát a Karneválszínház idei előadása. A Megyeháza udvarán mától augusztus 24-ig láthatja a közönség a kacagtató történetet, amelynek egy pizzafutár és két maffiafőnök a főszereplője.

Nem egy klasszikus komédia, hanem egy mai bohózati elemekkel vegyített maffiatörténet bontakozik ki a színpadon a Karneválszínház előadásában. Goldoni több mint 200 éve írt vígjátéka Hamvai Kornél fordításában születik újjá: a szereplők és a cselekmény eredeti, de mindezt mai olasz környezetbe ágyazta a rendező.

Réthly Attila - rendező
Egy délolasz városkában egy fiatal fiú, akinek komoly ambíciói vannak, hogy valahonnan valahová eljusson, a ranglétra első fokán elbotlik, és tulajdonképpen botladozik végig, és mi ezen nagyokat nevethetünk. 05.10

A darab különlegessége, hogy egy ma már idejétmúlt helyzetet tesz maivá, és így ismerőssé: a szolga, aki két gazdájának zsarnokságán csak különféle csalafintaságokkal lehet úrrá, ebben az előadásban egy pizzafutár, akinek nem könnyű boldogulnia.

Jámbor Nándor - színész, Truffaldino szerepében
Annyi az életcélom, hogy kivigyek 6 Margeritha pizzát, ehhez képest történik velem az a sok bonyodalom, ami történik velem. 01:02

Truffaldino már az első kiszállításakor bajba kerül: a tarantói maffia rettegett főnökéhez igyekszik, amikor karambolozik egy másik város maffiafőnökével. A félreértések egyik oka, hogy ez utóbbi valójában egy nő, aki férfinek adja ki magát.

Nagy Cili - színész, Beatrice szerepében
Nem egyszerűen egy pasit, hanem egy nőies pasit kell alakítani, aki ugyanakkor nagyon veszélyes, mert a másik maffiának a feje. Tehát azért egy fajsúlyos, de mégiscsak egy kicsit nyegle, olyan típusú fickó, akiről nem lehet eldönteni, hogy melyik kapura játszik. 07:01

A főnök meg én meg a főnök című előadásban mindenki a túlélésért, a pénzért vagy a szerelemért küzd. Mindezt őrült és kacagtató módon teszi - összesen 9 alkalommal - augusztus 24-éig minden este, a 20-ai ünnepnap kivételével.

2019. augusztus 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében