Hírek

Októberig várják a Családbarát Munkahely pályázatokat

2020. július 30., 15:07

Több mint két éve működik a Vas megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi vezetésével a Vas Megyei Család- és KarrierPONT. Ez idő alatt háromszáznál több ügyfelet segítettek tanácsokkal, képzésekkel. A Nő az esély program keretében augusztusban Körmenden állásbörzét szerveznek.

Októberig várják a Családbarát Munkahely pályázatokat

A térség országgyűlési képviselője elmondta, a projekt a foglalkoztatás legérzékenyebb szereplőire, a nőkre fókuszál. A koronavírus-járvány a mély vízbe lökte a munkaerőpiacot, de a távmunka jól működött.

V. Németh Zsolt – országgyűlési képviselő
„Azt gondoltuk, hogy örökre elfelejthetjük már a munkanélküliségnek azt a szintjét, amit a rendszerváltozás után átéltünk, és úgy vélem, hogy most már lehet látni, élénkülés van a gazdaságban és a munkaerőpiac is kezd helyreállni. Azért nyilván a kormányzat is jelentős támogatásokat nyújtott.”

Augusztus 12-én szintén a Rába-parti városban ingyenes, de regisztrációhoz kötött egészségnapot szerveznek.

Balázsy Péter – megyei jegyző
„2020 a női egészség éve, ehhez kapcsolódóan várjuk augusztus közepén egy ingyenes egészségnapra, ahol különböző szűrővizsgálatokra is sor kerülhet, ahol a megye minden polgárát várjuk Körmendre.”

A megyei önkormányzat két éve alapította a Családbarát Munkahely és a Családbarát munkahelyi vezető díjakat.

Marton Ferenc – alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Az elmúlt két évben is nagyon sikeres volt a pályázat. Azt várjuk tőle, hogy ebben a megváltozott rendszerben, ami kialakult a Covid miatt, hogy adjunk egyfajta lehetőséget a cégeknek, mutassák be, hogyan is lehet otthonról dolgozni, hogyan lehet a család mellett dolgozni.”

A Családbarát Munkahely pályázatokat és a Családbarát Munkahelyi Vezető jelöléseket október végéig várják.