Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

ÖKO-Zsúr

Adásban volt: 2018. december 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Jótékonysági állófogadást rendezett az egyik környezetvédelmi tanácsadó iroda a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen ÖKO-Zsúr címmel. A programmal a diákok környezettudatos nevelését hatékonyabbá, a helyi gazdasági szereplők és a hatóságok közötti kapcsolatokat pedig szorosabbá kívánták tenni.

A rendezvény a Bartók Zeneiskola és a Neumann-iskola növendékeinek kulturális műsorával kezdődött. Az Öko-Skála Tanácsadó Iroda által szervezett esemény egyik fontos célja az volt, hogy folytassa a gyerekeknek szóló korábbi környezetvédelmi programok, vetélkedők hagyományait.

Mészáros György - igazgató, Öko-Skála Tanácsadó Iroda
"Olyan rendezvényeket hoznánk létre, mint a múltban volt, mint az Öko-Majális vagy pályázat útján az iskoláknak különböző környezetvédelmet szolgáló rajzversenyek. Most már kibővítettük ezt az innovációval, tehát olyan rendezvényeket szeretnénk létrehozni, ahol a környezetvédelem és az innováció egymásra találjon."

A jótékonysági rendezvénynek a program másik szervezője, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosított helyet. Kovács Vince a rendezvénytől azt várta, hogy ezáltal még szorosabbá és hatékonyabbá válik az együttműködés a megye gazdasági szereplői és a hatóságok között.

Kovács Vince - elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
"A hatóságok részéről valószínüleg előjönnek azok az elvárások, amelyek szükségesek, nemcsak a törvény miatt, hanem egyáltalán az élhető környezetünk miatt, míg a vállalkozások részéről is előjöhetnek ezen a találkozón olyan anomáliák, aminek a megoldása valamilyen kompromisszum kapcsán, anélkül, hogy hogy a cél sérülne közelebb kerül, illetve megoldható lesz."

Szombathelyen 12 éve működik az az unió által is elismert digitális innovációs központ, amely a kis- és középvállalkozások számára nyújt naprakész tudást a 3D nyomtatás, a szenzortechnológia és az adatelemzések területén. Barta Balázs előadásában hangsúlyozta: ezek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy a cégek a termelés során költséghatékonyan, környezetkímélő módon állítsanak elő magasabb értékű termékeket.

Barta Balázs - ügyvezető, Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
"Rohanunk előre új és új eszközökkel, és az eszközök ma már megelőzik azt a tudást, amit az emberek tudnak. És sokszor nem használjuk fel abból a szempontból, hogy ennek milyen hatása van energetikára, milyen hatása van hőre, milyen károsanyag-kibocsátása van és ezeket hogyan tudnánk minimalizálni. Ennek a fórumnak azt gondolom az a célja, hogy megpróbáljuk erre felhívni a figyelmet."

A jótékonysági programon 300 ezer forint gyűlt össze a diákoknak szóló jövő évi játékos környezetvédelmi vetélkedők megvalósítására.

2018. december 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében