Hírek

Nyuszi a bölcsődében

2020. július 03., 14:32
Nyuszi a bölcsődében

“Nyuszi fülét hegyezi, hosszú bajszát pödri, répát eszik rop-rop-rop, nagyot ugrik hopp-hopp-hopp.”

Boglárka éppen Batut, a Napraforgó bölcsőde nyusziját látogatja. Az állatka három hete érkezett, a gyerekekhez, elsősorban terápiás céllal. Batuhoz az is szívesen jön, akinek van otthon háziállata.

Kovács Boglárka
“Kutyusod is van otthon? Igen. És őneki mi a neve? Bundás. És őt is megsimogathatod? Ő is egy kicsit ugra-bugrál ez a Bundás.”

Batu segítheti a gyerekek kommunikációs képességének és beszédének a fejlődését is.

Péter Anita intézményvezető helyettes - Szombathelyi Egyesített Bölcsőde
“Olyan ez a kis nyuszi, mint egy néma pszichológus. Bármikor beszélhetünk hozzá, ő meghallgat, mindenkire egyformán tekint, tehát nem tesz különbséget. És ezáltal lehet, hogy elindul egy beszédfejlődés. Megtanul kommunikálni. Eddig is tudott, de mondjuk, hogy többet beszél.”

A koronavírus járvány miatti hosszú szünet után ezzel is segítik az apróságokat újra beilleszkedni a bölcsődei környezetbe. A nyuszi szelíd, kézhez szoktatták. A 78 gyerek és a szülők körében is nagy sikert arat Batu, akihez csak egyesével mehetnek a gyerekek.

Panker Tasnádi Andrea - bölcsődevezető, Napraforgó bölcsőde
“A gyerekek is összességében pozitívan állnak Batuhoz, nagyon szeretnék megsimogatni, és úgy vettük észre, hogy jó hatással is van a gyerekekre, tehát beszélnek hozzá és tényleg látjuk rajtuk  azt, hogy egy bizonyos fokú boldogságot vált ki a gyerekekből.”

A pozitív tapasztalatok nyomán idővel talán társa is akad majd Batunak a Napraforgó Bölcsődében, és a jó példát többi intézmény is követheti.