Hírek

Nyugdíjas ki mit tud

2019. április 11., 16:38

A rossz idő ellenére is zsúfolásig megtelt csütörtökön délelőtt a Zarkaházi-kastély nagyterme. A megyei és a városi nyugdíjas szövetség ki mit tudján harmincnégy produkciót láthatott a közönség.

Nyugdíjas ki mit tud

Versem azé, ki szívem versbe kérte. És nékem elég a barátság érte.

A költészet napja alkalmából József Attila versének közös felolvasásával kezdődött a nyugdíjas ki mit tud.

Mészáros Róbertné alelnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
Nagy előkészületekkel sikerült összehozni ennyi előadót. Harmincnégy produkció van. Ebben például mivel ugye a költészet napja van, tizenhárom nagyon szép vers hangzik el. Aztán lesz magyarnóta, népdal, katonadalok, könnyűzene, jelenetek. Tehát nagyon-nagyon készültek.

Az Ady-évfordulóhoz kapcsolódva a jeles költő Karácsony című versét Győrfi Ilona szavalta el.

Győrfi Ilona
Középiskolás korom óta foglalkozom versmondással. Nagyon szeretem a verseket, akár magyar költőktől, akár külföldi költőktől. Nagyon sok versenyre jártam, több-kevesebb sikerrel. Nyilván volt. Amikor nem úgy sikerültek a dolgok, de azért sikereket is könyvelhetek el.

Egyedül nem megy, egyedül nem megy…

Ezzel a produkcióval aratott nagy sikert Pék Júlia és Szabadfi Enikő.

Pék Júlia
Szilveszter előtt az m3-as retró csatornán láttam egy nagyon régi műsort ahol színészek adták elő másik színészek produkcióit. Ott a Katona Klári és Hernádi Judit adta elő ugyanezt a jelenetet, és onnan jött az ötlet.

Szabadfi Enikő
Sokat próbáltunk, a zene hosszú volt, azt megvágtuk, a lépéskombinációkban is egy kicsit, hát először nem így volt, rájöttünk, hogy az időbe beleférjünk, mert itt meg volt szabva az idő, hogy ne lépjük túl, hogy abba beleférjünk azért végre sikerült ezt kihoznunk, amit kihoztunk.

A produkciókat háromtagú zsűri értékelte, a legjobbak a regionális döntőben is bemutatkozhatnak.