Hírek

Nyugdíjas főzőversenyt rendeztek Söptén

2020. szeptember 09., 20:30

Kilenc csapat vett részt Söptén azon a főzőversenyen, amelyet Vas megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége szervezett. Lecsó, vadpörkölt és gulyás készült, de volt olyan csapat is, amelyik bundáskenyeret sütött tárcsán.

Nyugdíjas főzőversenyt rendeztek Söptén

A nyugdíjas csapatok már reggel nekiálltak a főzésnek. Kondérban rotyogott a gulyás, főtt a pörkölt, de illatos pogácsa és nassolnivaló is került az asztalra. A szombathelyi határőrök, rendőrök csapata mellett képviseltette magát vépi, szentgotthárdi és kőszegi nyugdíjasklub is.

Molnár Árpád – főszervező, elnök, Vas megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
5,15 A versenynek az a lényege, hogy egy ötfős zsűri fogja eldönteni, természetesen titkosan, nem tudják, hogy kire szavaznak. Így alakul ki a végeredmény, az első helyezett kap serleget, oklevelet érmet, a második és a harmadik is. És minden csapat kap egy emléklapot, hogy itt sikeresen főzött. 5,39

A nyugdíjas szövetséghez harminc klub és egyesület tartozik, tavaly 11-en indultak, idén kilenc csapat forgatta a fakanalat. A hagyományos bográcsos ételek mellett igazi különlegességek készültek: az egyik klub májas lecsóval, egy másik vadból készült étellel igyekezett meggyőzni a zsűrit.

Orbán Péter – ny. országos rendőrfőkapitány
Egy vaddisznósüldőből készítek pörköltöt, champion gombával, lesz hozzá egy kis tört krumpli köretnek és savanyúság, azt gondolom, hogy ez egy állami kisnyugdíjasnak egy nagyszerű ebéd lesz. 7,35

Főztek az Aranykorúak, a Vép veled, vagy a szőlősi nyugdíjasklub tagjai is. Helyenként a száz főt is eléri a létszám, de csak részük igazán aktív.

Horváth László – elnök, Vas megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete
A Vas megyei nyugdíjas rendőrök egyesületét kb 40-50 aktív ember alkotja, vagyunk százvalahányan, de a többiek nem nagyon. Ez a 40-50 ember ez egy mag. 2,28

A versengés jó hangulatban zajlott. Bizonyítékul szolgál erre a sok jókedvű és vidám nyugdíjas, akik a Dalkommandó koncertje közben nem csak főztek, de táncoltak is.