Hírek

Nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban

2015. január 28., 18:40

Az eseménnyel egyidőben az intézmény vezetői Sopronban tárgyaltak az intézmény jövőjéről.

Nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban

A szervezeti átalakítás helyett szerda kora délután a szakmáé volt a főszerep a szombathelyi egyetemi központban. Az eseményen a Nyugat-magyarországi Egyetem minden kara képviseltette magát, és tájékoztatta a felvételi iránt érdeklődőket.

Gaspari Gábor -  koordinátor, tanulmányi csoport
"Nehéz megmondani, hogy mik a klasszikus slágerszakok, mert ezek minden évben változnak. A Nyugat-magyarországi Egyetem teljes képzési kínálata közül több mint 80 szak közül válazthatnak az érdeklődők, nem beszélve az alapszakokról, a mesterszakokról, az osztatlanokból vagy a felsőoktatási szakképzésekről, nagyon széles a képzési kínálat."

Az intézmény nyílt napján részt vevő felvételizők száma közel duplája volt a tavalyi évben érdeklődőknek. Különösen sokan tájékozódtak a mérnökképzés standjánál, ahol az egyetem dolgozói mellett a  nagyvállalatok képviselői is tájékoztatták a diákokat.

Koós Ildikó - dékánhelyettes, Berzsenyi Dániel Pedagógusképző kar
"A szombathelyi képzések iránt nagy az érdeklődés, különösen nagy az érdeklődés az osztatlan tanárképzés iránt, ami meglehetősen új a portfóliónkban, hiszen 2013 óta indíthatjuk ezt a képzési formát, jelentős a karunkon a sporttudományi képzés, a művészetközvetítés és a gépészmérnökképzés iránt is óriási a kereslet."

Sokféle szakból választhatnak a szombathelyi egyetem képzései iránt érdeklődők. A hagyományos tanárképzés mellett sporttudományi, művészeti vagy a természettudományos képzések közül választhatnak a felvételizők.

Németh Péter, tanulmányi igazgató, Savaria Egyetemi Központ
"Azt nem árt figyelembe venni a jelentkezőknek, hogy február 15-ig lehet jelentkezni kizárólag a felvi.hu oldalon keresztül csakis e-felvételi szolgáltatás igénybevételével"

A felvételi jelentkezésekkel párhuzamosan az egyetem keddi, összdolgozói értekezletén csaknem egyhangúan támogatták a szombathelyi központ kiválását a Nyugat-magyarországi Egyetemből. A szerdai szenátusi ülésen Sopronban az átszervezés is napirendre került, ennek eredményéről csütörtök délelőttre várhatóak friss információk.