Hírek

Nyílászárócsere a Kanizsaiban

2015. július 31., 12:45

Gyors ütemben zajlanak a felújítási munkálatok a szombathelyi oktatási intézményekben. Hosszú idő után kicserélték a nyílászárókat a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, és ősszel egy új vizesblokk várja a diákokat. A GAMESZ szerint a javításra szoruló iskolákban tervszerűen haladnak a munkálatok.
    

Nyílászárócsere a Kanizsaiban

A Kanizsai-gimnázium egyik első emeleti tantermében éppen az elhasználódott parketta javításán dolgozik ez a szakember. A falak is új festékborítást kapnak. (KÉP 04:32-) Emellett korszerű új nyílászárók várják szeptembertől az iskola diákjait. A közel 100 éves intézményben évek óta komoly problémát jelentettek a rossz állapotban lévő ablakok. Az idei felújítások során ez volt az egyik legjelentősebb energetikai beruházás.

Módos Tibor – igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium
„Az, amit most kicserélnek, az bizony hellyel-közzel már életveszélyes is volt, hiszen azok az ablakok közül volt olyan is, amelyik sajnos menet közben lezuhant. Ami problémás a továbbiakban, az a víz- és csatornahálózatunk. E tekintetben is nagyon fontos dolog, hogy szépen folyamatosan felújításra kerülnek.”

Utolsó fázisához érkezett a fiú mosdóhelyiség felújítása. Az új tanévben már egy korszerű vizesblokk áll a diákok rendelkezésére. A szerelvényeket a következő napokban szerelik fel a szakemberek. Az iskolai felújítási munkák összköltsége közel 8 millió forint. A GAMESZ munkatársai szerint az oktatási intézmények idei felújítási és karbantartási munkálatainak közel 60 százalékát már elvégezték a szakemberek.

Soós Kálmán – igazgatóhelyettes, GAMESZ
„Az eddigi munkákat tervszerűen a karbantartási ütemtervünknek megfelelően minden intézményben sikerült eddig minden szakemberünknek végigjárni, illetve a beütemezett iskolákban a szükséges karbantartásokat elvégezni.”

Várhatóan az összes még felújításra váró szombathelyi bölcsődében, óvodában és iskolában szeptember elsejére befejeződnek a szükséges javítások, felújítások.