Hírek

Nyári felújítások a Zeneiskolában is

2016. augusztus 18., 13:54

Nyáron minden oktatási intézményben történt kisebb vagy nagyobb felújítás, így volt ez a zeneiskolában is. Az épület több ponton megérett a komolyabb beavatkozásra, volt, ahol balesetveszélyt is el kellett hárítani. A munka még mindig folyik, de szeptemberre elkészül.

Nyári felújítások a Zeneiskolában is

Nem maradt ki a szombathelyi intézményfelújítások sorából a Bartók Béla Zeneiskola Rákóczi utcai épülete sem, amelyen több sürgős teendő is akadt a nyáron. A legfontosabb javítást az egyik utcafronti helyiség hangszigetelő burkolatán végezték el.

Pulay Teréz - igazgatóhelyettes, Bartók Béla Zeneiskola
“Az egyik kamaratermünket teljes mértékig felújítottuk, mert olyan állapotban voltak a falak, az egészségre károsak voltak, ezt a mesteremberek leszedték azokat a részeket, amik károsak voltak, és visszarakták a fa burkolatot, úgyhogy megújultak a helyiségeink.”

Ezenkívül lecserélték a második és a harmadik emeleti folyosó linóleum padlóburkolatát, a felület korszerű járólap borítást kapott. Időszerű volt még a külső ablakpárkányok cseréje, ami miatt sok helyütt befolyt az esővíz, de az északi fronton, ahol az időjárás komolyabb károkat is okozott, az egész nyílászárót újra váltják. A munkálatokat a Közművelődési GAMESZ megbízásából végzik a mesteremberek.

Soós Kálmán - igazgatóhelyettes, Közművelődési GAMESZ
“Kőművesek, festők, illetve vízvezeték-szerelők, asztalosok dolgoznak. Közel tíz fő dolgozott, és szeptember elsejére kész lesz.”

A kivitelezés szinte egész nyáron zajlott a zeneiskolában, és összesen mintegy négymillió forintba került.