Hírek

Nyári Agora programok

2019. június 14., 14:41

Lamantin fesztivál, Szent Iván-éj, Kiskaland programok - a szervezők sajtótájékoztatón ismertették a nagy nyári rendezvényeket. A sor a 3 napos Bloomsday-jel kezdődik.

Nyári Agora programok

Alföldi Alexandra és Németh Attila zenei előadása vezette fel a programismertetőt. Idén 25. alkalommal emlékezünk meg James Joyce Ulysses című regényéről.

Puskás Tivadar - polgármester
"Virág Lipót, az Ulysses főszereplője valahol itt, Szombathelyen, a Fő tér egyik épületében született, messzire vitte James Joyce a hírét és messzire vitte Szombathely hírét."

A negyedszázados jubileum alkalmából a szokásoktól eltérően péntektől 3 napon keresztül tartják a Bloomsdayt, amelynek keretében megemlékeznek a szombathelyi zsidóság elhurcolásának 75. évfordulójáról is. Ebből az alkalomból a helyi zsidó hitközség egy úgynevezett Fényíró Műhelyt alakít ki.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Itt mutatnák be, hogyan, milyen körülmények között dolgozhatott a múlt század "20-as, "30-as éveiben egy szombathelyi fényképész és itt további fotók lesznek kiállítva, azt hogy hogyan, azt a Szemtől Szemben című kiállításon a szombathelyiek megtapasztalhatták."

A tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is lesz Food Truck Show, amely még több gasztronómiai ételkölteményt vonultat fel a haspártiak számára hétvégén.

Parais István - igazgató, AGORA
"Idén is lesz természetesen Szent Iván éji vigasságok, koncertekkel, fröccsretasszal, kisszínpaddal, nagyszínpaddal, illetve a tavaly, tavaly előtt nahy sikerrel működő sárkányhajó fesztivált is a szíves érdeklődés homlokterébe állítanám."

Ezenkívül lesz még többek között Lamantin Jazz Fesztivál, és gyerekeknek szóló Kiskaland Programok is. A részletekről az AGORA honlapján ( www.agorasavaria.hu ) tájékozódhatnak.