MNB - 2
MNB

Hírek

Növendékhangversennyel vette kezdetét a tanév a Bartók Béla Zeneiskolában

2012. szeptember 11., 20:14

Kedden már az első tanítási napra érkeztek a gyerekek. Az intézményben arra számítanak, hogy idén Szombathelyen és 14 telephelyükön összesen mintegy ezer növendékük lesz. A diákok közel 20 hangszer közül választhatnak, a legnépszerűbbek idén is a gitár, az ütőhangszerek és a zongora.

Növendékhangversennyel vette kezdetét a tanév a Bartók Béla Zeneiskolában

"Ré-mi-dó. Nagyon jó, így tovább!"

Reneszánsz táncdallamokkal ismerkedtek a növendékek az első tanítási napon a zeneiskolában szolfézs órán.

Tímár Emese
"Én nyáron is jártam zongorára, mert versenyre készülünk, s mentem nyáron is és gyakoroltam minden nap."

A zeneiskolában várhatóan a tavalyihoz hasonló létzsám, mintegy 1000 diák tanul majd ebben a tanévben. Az új megbízott igazgató azt mondja, körülbelül 7000 forint térítési díjat kell fizetnie annak a tanulónak, aki a választott hangszerből és szolfézsből is jeles.

Brandisz Márton, megbízott igazgató, Bartók Béla Zeneiskola
"A legnépszerűbb hangszerek változatlanul a gitár, az ütőhangszerek és a zongora. Szeretnénk egy picit a fúvószenekari utánpótlást biztosítandó népszerűsíteni a rézfúvós hangszereket."

"Játszunk együtt, rajta!"

Nem vált meg az iskolától az intézmény előző, ma már nyugdíjas igazgatója: korábbi tanítványait ezután is oktatja.

Orosz Sándor, csellótanár, Bartók Béla Zeneiskola
"Ők heten vannak. Dávid egy nagyon értelmes, ügyes, jó zenei készségekkel rendelkező kisfiú. Természetesen a nyáron nem gyakorolt, és ez az első óra az ismerkedéssel telik."

Az intézmény idén is indít hangversenysorozatot, amelynek keretében tanári koncertet is terveznek. Nem marad el a hagyományos karácsonyi és farsangi hangverseny sem, a tanév végén pedig a művészetoktatás napját is megrendezik. Az intézmény fenntartója ebben az évben még az önkormányzat, januártól azonban állami kézbe kerül, de a zeneiskola működtetést a tervek szerint azután is a város vállalja.