Hírek

Női röplabda

2011. május 20., 15:48
35. alkalommal rendezik meg a női röplabda Savaria-kupát. Idén csak két gárda, a magyar és a görög válogatott vesz részt az erőpróbán. A csapatok kétszer mérkőznek meg egymással.
Női röplabda

A tavalyi szünet után idén sikerül megrendezni a női röplabda Savaria-kupát. Ám a szokásos négy csapat helyett ezúttal csak két gárda, a magyar, valamint a görög nemzeti csapat lép pályára.

Jókay Zoltán - szövetségi kapitány, magyar válogatott
"Szerettünk volna egy kicsit komolyabb tornát rendezni, de ez az időszak túl korai még a válogatottak számára, hiszen aki az Eb-döntőre készül az majd csak szeptemberre időzít. E mellett pedig még nagyon sok helyen tart a nemzeti bajnokság."

A 35. Savaria-kupán így a két résztvevő gárda kétszer is összemérheti tudását. Előbb Szombathelyen az Aréna-Savariában, azt követően pedig Bükön a városi sportcsarnokban. Az Aréna Savaria egyébként visszavárja a magyar női válogatottat, ugyanis Jókay Zoltán együttese két Európa-liga selejtezőt is játszik majd a vasi megyeszékhelyen.

Filipovics Anita - játékos, magyar válogatott
"Nagyon-nagyon örülünk neki, hogy Szombathelyen van ez a lehetőség. Ugyan így Budapesten és Debrecenben is meg fog ez történni. De mivel már itt a Savaria-kupán megismerhetjük ezt a csarnokot, ezért sokkal könnyebb lesz majd az Európa-ligában helyt állni."
 
A magyar válogatott a torna első mérkőzésén picit nehézkes kezdés után, simán 3:0-ra verte a görögöket. A két gárda büki mérkőzésén így akár egy 3:1-es vereség is tornagyőzelmet érhet a magyarok számára. Ettől függetlenül győzni mennek Filipovicsék a vasi fürdővárosba.