MNB
MNB - 2

Hírek

Női labdarúgó diákolimpia városi finálé

2019. április 05., 16:20

A Herman-iskola az első, míg a Nagy Lajos a második helyen jutott tovább a női labdarúgó diákolimpia városi fináléjából. A két szombathelyi csapat egyértelműen esélyesként lép majd pályára a szentgotthárdi megyei döntőben is.

Női labdarúgó diákolimpia városi finálé

A Városligeti sporttelepen rendezték meg a diákolimpia városi döntőjét a női labdarúgók V-VI. korcsoportjában. A viadalon öt oktatási intézmény csapata vett részt:  a Herman, a Kanizsai, a Bolyai, a Nagy Lajos és a Horváth Boldizsár. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a csoportküzdelmek után a Herman és a Nagy Lajos játszotta a finálét, melyet végül az oladiak 4:1 arányban nyertek meg.

Simonné Tamássy Judit - testnevelő, Herman-iskola
“Nagyon ügyesek voltak a lányok. Ők két korosztályban fociznak egyébként: az U19 és az U16-os csapatban. A Viktória csapatában. Nyilván még egy kicsit javulnunk kell,  még az összjátékot gyakorolnunk kell, hogy még eredményesebbek tudjunk lenni.”

A városi döntőben pályára lépő iskolákban nagyon sok olyan játékos szerepelt, aki a Haladás-Viktória FC felnőtt, valamint korcsoportos együtteseiben rúgja a bőrt. A Nagy Lajos Gimnázium több korosztályos válogatottban is szerepet kapó labdarúgója, Fördős Beatrix bokasérülése miatt most nem léphetett pályára, de a megyei döntőre talán már felépül.

Fördős Beatrix - labdarúgó, Nagy Lajos Gimnázium
“Nálunk itt a csapatban hárman vagyunk, akik így komolyabb szinten fociznak. Vannak kézisek és olyanok is, akik mást sportolnak. Úgy gondolom, hogy van és lenne is esélyünk mind a megyeiben, mind az országoson.”

A városi selejtezőben végül a Herman végzett az első, a Nagy Lajos a második, míg a Bolyai a harmadik helyen. Az első két iskola képviseli majd a szombathelyi színeket az április 10-én Szentgotthárdon megrendezésre kerülő megyei döntőben.