Hírek

Nincs megfelelően kivilágítva a Csónakázó-tó és a sziget területe

2020. január 13., 14:19

Ezzel a problémával keresték meg többen is szerkesztőségünket. A város kedvelt helyszínén a futók, kutyasétáltatók, kirándulók úgy vélik, az esti órákban nem érzik magukat biztonságban.

Nincs megfelelően kivilágítva a Csónakázó-tó és a sziget területe

Nem biztos, hogy nyugodt szívvel engednénk gyerekeket sportolni, esetleg kutyát sétáltatni este a Csónakázó tó területére. A vízparton meglehetősen gyér a közvilágítás. Talán csak azokon a szakaszokon kedvezőbb a helyzet, ahol a közeli étterem és a jégpálya világítása is működik. Ha egy kiadós futásra vágyunk, a szigeten bizony le kell küzdenünk félelmünket.

A szigeten kevés a lámpa, vannak olyan szakaszok, ahol egyáltalán nincs világítás. A köztéri padokat is csak a kamerák fejlámpájával tudjuk megvilágítani. Sokan sétáltatnak kutyát is errefelé, közülük többen is panaszkodtak, hogy a sziget felújítása óta rosszabb a helyzet, mint régen.

A járókelők szerint egyetlen megoldás az lenne, ha több lámpát helyeznének el a környéken, illetve, ha  a szakértők megvizsgálnák azt is, vajon megfelelő-e a jelenleg kihelyezett világítótestek fényereje.

A sziget közvilágításával szakértők bevonásával közéleti magazinunkban részletesen is foglalkozunk majd.