MNB
MNB - 2

Hírek

Nevelőszülőket keres a kőszegi SOS Gyermekfalu

2019. március 19., 14:33

Olyan nők, férfiak és házaspárok jelentkezését várják, akik saját otthonukban gondoskodnának a vér szerinti családjukból kiemelt, nehéz sorsú gyerekekről.

Nevelőszülőket keres a kőszegi SOS Gyermekfalu

Edit 16 éve nevelőszülő a kőszegi SOS Gyermekfaluban. Sok gyerek megfordult nála, mindannyiukról sajátjaként gondoskodott. Azt mondja, nehéz, de szép hivatás ez.

Nagysívó Edit - nevelőszülő
"Nagyon sok gyerekem kiment már, akik betöltötték a 18-at, most is 9 gyereket nevelek, 14 fölöttiek, már nagyok. Én is egy hirdetés útján kerültem a nevelőszülőségbe."

Elhanyagolt, bántalmazott, árván maradt gyerekek kerülnek az SOS Gyermekfalvakba, amelyek 1983 óta vannak jelen Magyarországon. A lakásotthonok mellett külső nevelőszülői hálózat is működik, amit bővíteni szeretnének.

Tóth Zsuzsanna - nevelőszülőihálózat-vezető, SOS Gyermekfalu, Kőszeg
"Jelenleg 11 nevelőszülőnk van, és 67 gyerekről gondoskodunk a mai napon. Szeretnénk a nevelőszülők számát növelni. Az idei cél a minimum öttel, de ennél magasabb számnak is örülnénk."

24 év feletti, büntetlen előéletű, egészségügyi és pszichológiai szempontból alkalmas, Kőszeg 50 km-es körzetében lakással rendelkező férfiak és nők jelentkezését várják. A nevelőszülő a sajátjaival együtt legfeljebb 6 gyermekről gondoskodhat, munka mellett vagy főállásként. Mindezért alapbér, gyermekenként plusz illetmény, családi pótlék és ellátmány jár. A nevelőszülő-jelölteknek elbeszélgetésen, környezettanulmányban, alkalmassági vizsgálaton és egy 60 órás felkészítő képzésen kell részt venniük. A részleteket megtalálják a www.sos.hu/neveloszulo weboldalon.