MNB
MNB - 2

Hírek

Nemzeti zarándoklat

2011. április 29., 13:55
Szombathelyre érkezett ma reggel a Feltámadási menet, mely Tihanyból indult húsvétkor, és pünkösdkor érkezik majd Csíksomlyóra. A Brenner-iskola és a Premontrei gimnázium diákjai, valamint a helyi Magyarok Háza egyesület tagjai Kőszegre vitték a zarándokkeresztet.
Nemzeti zarándoklat

A bői egyházközség tagjai hozták péntek reggel Szombathelyre a feltámadási zarándokkeresztet.

Hajós Attila - polgármester, Bő
"Ivánból Hozták Bőbe, 1 éjszaka ott tartózkodott a kereszt, úgy hoztuk Szombathelyre, és nagyon örülünk, hogy részt vehetünk ebben a közös együttgondolkodással járó zarándokútban."

A 3000 kilométeres nemzeti zarándoklatot 7. éve szervezik meg, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca után. Zamárdiból és Tihanyból húsvétkor 2 irányba indult a menet a Kárpát-medence településein át.

Nagylaki András - igazgatóhelyettes, Brenner-iskola
"A kezdeményezés célja az, hogy érezze a Kárpát-medence magyarsága az együvé tartozást"

A Brenner János Általános Iskola és a Premonteri gimnázium diákjai vállalták, hogy gyalog viszik tovább a Feltámadási menet jelvényét, egy Árpád-kori motívumú szárnyas keresztet.

Kósa Eszter
"Kíváncsiak vagyunk, hogy ki tudjuk-e állni a próbát, mennyire lesz egy közösség, mennyire fogunk imádkozni közben, mennyire tudunk Istenre figyelni."

A két kereszt, melyekre minden résztvevő település felköti szalagját, pünkösdkor ér célba, a csíksomlyói plébániatemplomba.