Hírek

Németországba utazik a Hefele Iskola 27 diákja és 3 oktatója

2012. szeptember 11., 17:46

Ezekben a napokban különböző tréningeken készülnek a szakmai tanulmányútra. A Leonardo program keretében nemcsak a német precizitásssal ismerkedhetnek meg, hanem az ott alkalmazott technológiákkal is. A diákok cégeknél is dolgoznak majd. Iskolájuk azt reméli, hogy új szemlélettel térnek haza, ami tanulmányaikban és későbbi munkahelyükön is segítheti őket.

Németországba utazik a Hefele Iskola 27 diákja és 3 oktatója

"Az első feladat, hogy a metszéspontokat kijelöljük."

Készülnek már a németországi útra a hefelés diákok. 10 kőműves, 7 asztalos és 10 ács tanuló utazik majd. A tanműhelyben speciális felkészítést tartanak számukra. Részt vettek már önismereti tréningen, és több csapatépítő kiránduláson is. Most a szakmájukhoz kapcsolódó ismereteket bővítik.

Az elmélet után, jöhet egy kis gyakorlat. A diákok már várják az utat.

Fábián Zsolt, 11. osztály
Lehetőség, hogy esetleg később is ki tudok menni külföldre és meg tudom mutatni, hogy mit tudok.

A diákok arra számítanak, hogy nemcsak egy másik országot ismerhetnek meg, hanem szakmailag is fejlődhetnek.

Csonka Marcell, 12. C. osztály
Biztos lesznek olyan dolgok, amik újdonságnak számítanak, technológiákat is bemutatnak nekünk. Érdekesnek találom őket.

Több éve ápol jó kapcsolatokat a Hefele Iskola a németországi Baden-Württenbergben található Biberach-i képző központtal. A tanulmányúton a kőművesek például az agyagépítészet legmodernebb technolóiágival találkoznak majd, az ácsok pedig az asztalosokkal együtt sajátos lépcsőszerkesztési és gyártási technológiákat, tetőszerkesztést ismerhetnek meg.

Tóth Árpád, szakoktató
Szakmailag biztosan jelent előrelépést. De a szakmai fejlődésen kívül nagyfokú személyiségfejlődés következik be a diákoknál: komolyabbak lesznek, megfontoltabbak lesznek, rájönnek, hogyha valamit elrontanak, az az ő hibájuk. Rájönnek, hogy komolyan kell venni a munkát.

A diákok egyhetes, külső termelési gyakorlaton is részt vesznek gyárakban.

Fekete Attila, tanár
Eljuthatnak egy olyan képzőintézménybe, ahol más technológiákat tanulhatnak meg illetve tudnak dolgozni, ahol esetleg később tudják őket foglalkoztatni, ha elégedettek a munkájukkal.

Merthogy erre is van példa. Az egyik diákot, aki tavaly vett részt az úton, felvették ahhoz a céghez, ahol egyéni gyakorlaton dolgozott. A hefelés diákok szeptember 17-én indulnak a 3 hetes tanulmányútra.