MNB - 2
MNB

Hírek

Nem változtak a jegyárak, mégis elmarad a vendégek száma a korábbitól a Termálfürdőben

2021. július 29., 14:08

Nem emelkedtek a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő jegyárai, a járványhelyzet miatt mégis kevesebb a látogató, mint a korábbi években. A pandémia azonban lehetőséget adott kisebb korszerűsítésekre is. A szauna most még nem üzemel.

 

Nem változtak a jegyárak, mégis elmarad a vendégek száma a korábbitól a Termálfürdőben

Kisgyermekes családok töltik meg a nyári vakáció alatt a Szombathelyi Termálfürdő medencéjét. Sokan csúszdáznak, néhányan egészen profi felszereléssel készültek a pancsolásra. Szép számmal akadnak törzsvendégek is.

Bankits-Simon Petra
“Általában egy héten egyszer ki szoktunk ide jönni, babával nagyon jó, mert tök nyugis, inkább idősebb korosztály van itt, és nem ugrabugrálnak a vízbe, szóval teljesen bababarátnak mondható a strand, egyébként hat hónapos a kisbabánk.”

A meleg vízben szívesen játszik Janka, aki ezt a különleges kialakítású úszógumit most kapta.

A jegyárak nem változtak, és többféle kedvezmény is igénybe vehető: van korosztályos és a szent Márton-kártya előnyei is érvényesíthetők, a SZÉP kártya is felhasználható a komplexumban. A járványhelyzet miatt azonban így is kevesebb a látogató a szokásosnál.

Némethy Mária - kommunikációs referens - VASIVÍZ ZRt.
“2019-ben a nyitástól június hónap végéig 18 ezren látogatták meg a termálfürdőt, aztán 2020-ban egy hónappal később tudott megnyitni a fürdő, ennek következtében akkor hatezerre csökkent a látogatók száma,  és az idei évben július 15-étől  a mai napig 12 ezren látogattak meg minket.”

A pandémia lehetőséget adott a karbantartási, javítási munkák elvégzésére, ezekre a vendégforgalom miatt általában nincs lehetőség: az uszoda öltözőszekrényeit lefestették, új rajtuk a zár, valamint a belső közművek egy részét is kicserélték.

A kulcsokat, a szekrényeket is alkoholos fertőtlenítővel tisztítják ezekben a hónapokban, de a meleg vizet is fokozottan ellenőrzik.

Németh Gábor - beruházási és fejlesztési igazgató - VASIVÍZ ZRt.
“A víztisztaságra rendkívüli figyelmet fordítunk, saját akkreditált laboratóriummal rendelkezik a társaságunk, itt két heti rendszerességgel vesz mintát, és vizsgálja, panaszok és problémák nem szoktak felmerülni, emellett az uszoda rendelkezik saját laboránssal, aki napi rendszerességgel, többször is ellenőrzi a víz minőségét.”

Központi ajánlás alapján több klórt használnak az uszodai és kinti medencékben is - emiatt érdemes gyakrabban zuhanyozni.

Németh Gábor - beruházási és fejlesztési igazgató - VASIVÍZ ZRt.
“Gyerekeknél irritálhatja a bőrt, ha sokat vannak bent, javasolt ezért a fürdés előtt, után is mindig lezuhanyozni.”

A szauna a járványhelyzet miatt még nem üzemel, a most érkezők az uszodát, vagy a termálfürdőt használják.  A bejáratnál a látogatók használják a fertőtlenítőt, de védettségi igazolvány nem szükséges a belépéshez.