Hírek

Nem vallott szégyent a Falco Szolnokon

2016. október 25., 16:43

Szoros mérkőzésen 88:78 arányú verséget szenvedett a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj otthonában a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek négy fordulót követően ötvenszázalékos mérleggel a tabella hatodik helyén állnak.

Nem vallott szégyent a Falco Szolnokon

A bajnoki címvédő Szolnok otthonában az első félidőben jól tartotta magát a Falco kosárlabdacsapata. A sárga-fekették végig a hazaiak nyakában loholtak és a nagyszünetig csupán négypontos hátrányba kerültek. Térfélcserét követően azonban a Tisza-partiak még szigorúbban védekeztek és ennek köszönhetően a találkozó 33. percben már 73:61-re vezettek. A végjátékban a szombathelyiek picit le tudtak faragni a hátrányukból, de a vége így is 88:78 arányú szolnoki győzelem lett.  

Kovács Péter kosárlabdázó, Falco Trend Optika KC
“Először is gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, de  három negyeden keresztül egy nagyon jó mérkőzést játszottunk velük. De sajnos egy kosármeccs négy negyedig tart. A harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején sajnos volt egy-két eladott labdánk, fegyelmezettlenségünk, amiből ők könnyű kosarakat szereztek.”

A Falco csapata az ezüstérmes Alba Fehérvár után az aranyérmes Szolnoki Olaj otthonában is jól tartotta magát. A szombathelyiek csupán hat-hét percen át játszottak gyengébben ellenfelüknél, lényegében ennek következménye volt a vereség.  

Szrecsko Szekulovics vezetőedző, Falco KC Szombathely
“Fehérváron meg most Szolnokon jól játszottunk. Ez számunkra nagyon pozitív,de Szolnokon nagyon nehéz játszani, mert a Szolnok nagyon erős hazai pályán. nagyon sportszerű meccs volt, igazi férfias meccs. Kemény volt mind a két csapat.”  

A sárga-feketék négy fordulót követően két győzelemmel és ugyanannyi vereséggel a bajnoki tabella hatodik helyén állnak. Kovács Péterek legközelebb ismét idegenben lépnek pályára, még pedig vasárnap délben a Szeged csapatának otthonában.