Hírek

Nem született döntés a Styl ügyében

2018. március 14., 14:52

Eredménytelenül zárult a szerda reggelre összehívott rendkívüli közgyűlés, miután nem született érdemi döntés a Styl Ruhagyár dolgozói munkahelyeinek megőrzésével  kapcsolatban.

A baloldali ellenzék kritikájában azt fogalmazta meg, hogy sem a kormánypártnak, sem a Jobbik képviselőjének, Balassa Péternek nem fontos a cég 400 munkavállalójának sorsa, továbbá a cég megszűnése esetén jelentős összegű építményadó és iparűzési adókiesés éri hosszú távon is Szombathelyt. A körülmények tisztázása érdekében délután Puskás Tivadar polgármester és Károlyi Ákos jegyző tartott sajtótájékoztatót. A ruhagyár kálváriájának összegzését követően a polgármester hangsúlyozta, hogy a februári közgyűlés által megszavazott 50 millió forintos tagi kölcsön visszautasítását követően inkasszó került a vállalat számláira. Ha a cég taggyűlése ezt elfogadta volna, nincs inkasszó és ezáltal ki lehetett volna fizetni a dolgozók februári bérét. Másrészt pedig törleszteni lehetett volna a NAV felé a 20 millió forintos adósságot. Puskás Tivadar arról tájékoztatott, hogy a kilátástalan helyzetbe jutott dolgozók számára megnyitották a Munkaerőpiaci és Foglalkoztatási Irodát az Akacs Mihály utcában, amelynek célja, hogy új állásajánlatokkal segítse a munkavállalókat. Másrészt ebben a krízishelyzetben a cég szombathelyi lakóhellyel rendelkező dolgozóinak az önkormányzat személyenként átmeneti segélyt tud biztosítani. Ennek kifizetése március 14-én megkezdődött.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez Szombathelyen esetén 42.750 forint és ide már a tegnapi napon is jelentkeztek 11-en, az idei napon pedig 111-en a Styl dolgozók közül."