Hírek

Nem lesz fehér a karácsony

2015. december 22., 19:14

Ez már biztosan látszik a meteorológusok előrejelzéseiből. Szürke, borongós, eseménytelen időjárásra számíthatunk az ünnepek alatt. Később sem várható kemény fagy, így a szabadtéren szilveszterezők nem fáznak majd.

Nem lesz fehér a karácsony

Enyhe az idei tél - több mint két fokkal haladja meg az átlaghőmérséklet a korábbi években mért adatokat. Szárazság van, az ilyenkor szokásos csapadékmennyiség alig tizede hullott le eddig.

"Szitálás cseppek látszanak rajta, a fű nedves tőle, de a talaj nem jut belőle semmi."

Szürke, borongós az idő már napok óta, és még jó darabig az is marad. Több éve esett udoljára hó az ünnepek alatt, pedig most is sokan örülnének neki.

Adorján Otília
"Hát azért a gyerekeknek karácsonyra azért egy kis hó jó lenne."

Úgy néz ki, az idei téli szünetben is a garázsban maradnak a szánkók.

Pétervári Tibor - észlelő, OMSZ
"Fehér karácsony biztosan nem lesz, hasonló szürke lesz, mint az elmúlt napokban ködfelhős, párás idő. Ma meg holnap van esély, hogy kicsit felszakad, de az ünnepek alatt az ún. alacsony szintű rétegfelhő dominál."

Szélsőségektől mentes, késő őszies időre kell számítani karácsonykor. Csapadék, szél és kemény fagy sem várható. A minimum hőmérséklet 0 és 2 fok között alakul, napközben 8-10 fok lehet.

Az év utolsó napján is a mostanihoz hasonló borongós idő várható. Csak enyhe fagyra van esély, így a szabadtéri szilveszteri bulikon sem lesz extrém hideg. Január első napjaiban azonban lehűlés jön.