MNB - 2
MNB

Hírek

Nehézkes kiutazás után maradt el a Falco Bajnokok Ligája mérkőzése

2020. október 22., 22:54

A klubvezetés azon dolgozik, hogy pótlás nélkül jóváírják a Novgorod elleni meccset a Falco javára. Az útiköltségek is megtérülhetnek.

 

Nehézkes kiutazás után maradt el a Falco Bajnokok Ligája mérkőzése

Szerda este az orosz Nyizsnyij Novgorod otthonában kezdte volna szereplését a Bajnokok Ligájában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, ám a találkozó előtt néhány órával lefújták a mérkőzést, ugyanis kiderült, hogy az orosz csapatnál hat játékos is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A Falco küldöttsége tehát feleslegesen repült ki Oroszországba a mérkőzést megelőző napon, ráadásul már a kiutazásnál is akadtak nehézségek.

Gráczer György - ügyvezető, Falco KC Szombathely
“Meg volt szervezve, hogy a csapat hétfőn reggel Bécsből Moszkván keresztül Novgorodba utazik. Sajnos a légitársaság csütörtökön törölte azt a járatot. Vizsgáltuk a lehetőségeket, de semmilyen más lehetőség nem adódott, minthogy charterjáratot béreljünk. Ez óriási nagy kiadásokkal terhelte meg a klubunkat, egyedül nem is tudtuk vállalni. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége fordult a segítségünkre, aki plusztámogatással biztosította, hogy el tudjunk repülni.”

A szombathelyi klubvezetés azon dolgozik, hogy a késői halasztás miatt jóváírják a mérkőzést a Falco javára, ráadásul arra is jó esély mutatkozik, hogy az utazási költségek is megtérülnek.

Gráczer György - ügyvezető, Falco KC Szombathely
“Vizsgáljuk annak a jogi lehetőségét, hogy halasztás nélkül hogyan lehetne ezt a mérkőzést a Falco javára úgymond jóváírni, hiszen még egy utazás megint nagy kiadásokkal járna. Habár a FIBA illetékesei biztosították arról a klubot, hogy most felmerülő költségeket megtérítik.“

Ha mégis pótolni kell az elmaradt találkozót, akkor a sárga-feketék javaslata az, hogy amikor januárban a Novgorod érkezik az Aréna Savariába, akkor 48 órán belül két mérkőzést játsszon a két csapat Szombathelyen.