Hírek

Nehezen indult, de jól sikerült a szezon vége a SzOESE fiú kosárcsapatának

2021. június 15., 14:41

Kéri Péter együttese a felnőtt NB II-ben és az egyetemi bajnokságban is remekül szerepelt, a vezetőedző elégedetten értékelt.

 

Nehezen indult, de jól sikerült a szezon vége a SzOESE fiú kosárcsapatának

Pozitívan zárta a szezont a Szombathelyi Egyetemi SE fiú kosárlabda-csapata, amely az egyetemi bajnokság mellett a felnőtt NB II-ben is indult. Kéri Péter tanítványai számára a koronavírus-járvány és a betegségek miatt nehezen indult az idény. Később összeállt a csapat és a rájátszásban nyújtott remek teljesítményének köszönhetően második helyen végzett az NB II Nyugati csoportjában, de a keresztjáték során az országos Final Fourba végül nem sikerült bejutnia.

A telefonnál: Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“A keresztjátékban egy nagyon erős Budafokkal kerültünk össze, akik tavalyi évben még az NB I/B-ben szerepeltek és most is feljutási szándékkal vágtak neki az évnek. Aránylag tartalékosan, mivel többen már dolgoztak, nekünk ellenük a tisztes helytállás volt a célunk azon a két mérkőzésen, amit nagyjából sikerült megvalósítani. Összességében elégedettek vagyunk az NB II-ben nyújtottakkal.”

A SzOESe fiúcsapata az egyetemi bajnokságban is kiválóan szerepelt és bejutott a legjobb négy közé. Igaz, ott már nem sikerült meccset nyerni.

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Az egyetemi bajnokságban a célunk a négy közé jutás volt és ott is a lehető legjobb eredmény elérése. Ebből az első sikerült, de sajnos a négy között a negyedik helyen végeztünk. Az első mérkőzésen az elődöntőben kimondottan jól játszottunk három negyeden keresztül, aztán utána valami megtört a csapatban, így vereséget szenvedtünk. A bronzmeccsen már nem tudtunk felpörögni mentálisan. Reméljük, hogy jövőre sikerült előrébb lépnünk.”

Kéri Péter együttese a nyári pihenő után augusztusban kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, amely mindkét bajnokságban októberben indul. A keretben túl nagy változások nem várhatóak.