Hírek

Nehezen, de Pécsett is győzőtt a Falco

2019. április 15., 13:57

A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság középszakaszában Pécsett vizitált a Falco együttese, amely a Jászberény ellen aratott fölényes győzelmet követően Baranyában is a siker reményében lépett parkettára. A fekete párducok ellen azonban alaposan megizzadtak a szombathelyi sólymok.

Nehezen, de Pécsett is győzőtt a Falco

Az idei szezonban eddig még nem sikerült legyőznie a házigazdának a sárga-feketéket, és ezen a statisztikán mindenképp javítani szerettek volna. A találkozót a Falco kezdte lendületesebben, 2:7 után ébredezett csak a Pécs és meg is fordította az állást. A baranyaiak Budimir teljesítményének köszönhetően diktálták az iramot. Igazi kosáresőt hozott az első etap, amelyben nem a védekezés játszotta a főszerepet. A 29:25-ös állásról folytatódó második negyedben sem történt különösebb változás a játékban: fej-fej mellett haladtak a felek. A második félidő elején megrázta magát a házigazda: 7 pontos előnyre tett szert a Pécs, de időben eszmélt a Falco: Bruinsma kosara révén ismét egalizálódott az eredmény. A végjátékban ádáz csata vette kezdetét: bár 5 ponttal el tudott húzni a Falco, jött Csirics és 80:80-ra módosította az állást. 8 másodperccel a vége előtt a szombathelyiek vezethették az utolsó támadást, ám Perl kihagyta hármasát, így jöhetett a hosszabbítás, amit a sárga-feketék bírtak jobban. A vége 91:95 lett - a Falco zsinórban hatodik győzelmét aratta.

Tóth Norbert - játékos, Falco-Vulcano Energia KC
"Nem voltunk elég agresszívak, védekezésben nem használtuk ki csapatfaultjainkat. Az első félidőben majdnem annyi pontot kaptunk, mint múltkor egész meccsen, annak viszont nagyon örülök, hogy a hullámzás ellenére és minden nehéz helyzetben volt, aki előre lépett és csapatként működtünk."

A pécsiek közül hárman is 20 pont fölött zárták a találkozót, azonban ez sem volt elég a győzelemhez.

Pongó Máté - játékos, Pécsi VSK-VEOLIA
"Jók voltunkk az első félidőben, gyors indításaink, de ugyanannyit kaptunk is, szóval nem nagyon tudott kialakulni nagyobb különbség. Úgy gondolom, ha kicsit jobban védekeztünk volna, akkor megnyerhettük volna a mérkőzést, mert most a támadás végre működött a Falco ellen, sajnos nem jött össze, gratulálunk a Falconak és készülünk a következő meccsre."

A Falco legközelebb szerdán lép pályára 18:30-kor az Aréna Savariában, ahol a Szolnok együttese vendégeskedik.