MNB
MNB - 2

Hírek

Negyedszázados jubileumát ünnepelte a Váci-iskola művészeti képzése

2017. április 18., 18:05

A jeles évforduló alkalmából kiállítás nyílt az intézményben, amely a mostani mellett az egykori diákok munkáit is bemutatja. A városvezetés emléklappal köszönte meg az itt folyó tevékenységet.

Negyedszázados jubileumát ünnepelte a Váci-iskola művészeti képzése

A képzőművészeti oktatás 25. évfordulóját ünnepelte nemrég a Váci Mihály Átlatlános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Vörös Lívia - szaktanár, Váci-iskola
“Ennek volt egy ilyen fejlődéstörténete, 81-ben kezdtem itt tanítani, és mindjárt lehetőséget kaptam egy szakkör vezetésére, és jöttek az eredmények. Nagy volt az érdeklődés, és az évek során 10 éven belül már négy szakörünk volt. Két vácis és két többi iskolából átjáró gyerek, és akkor merült fel az ötlet, hogy csináljunk valami rajzos képzést. Kezdetben rajztagozatnak hívtuk, aztán értesültünk arról, hogy van ilyen alapfokú művészetoktatás, és akkor lettünk Alapfokú Mvészetoktatási Intézmény 25 éve.”

A születésnap alkalmából az intézményben kiállítást rendeztek, ahol az öregdiákok munkái is láthatóak voltak. Az érdeklődők betekinthettek a volt tanulók önéletrajzaiba, az eltelt 25 év történéseibe.

Németh Gábor - igazgató, Váci-iskola
“Csupa-csupa volt vácis növendék, aki már felnőtt, fiatal felnőtt, művész vagy éppen más pályán van, de ezt a látásmódot, ezt az alkotási kedvet magával vitte. Lett például állatorvos vagy építőmérnök.”

Puskás Tivadar polgármester a jubileum alkalmából emléklapot adott át az iskola igazgatójának.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathely gazdag város, és Szombathely örülhet annak, hogy olyan intézményei vannak, amelyben a jövő nevelése, az ifjúség nevelése magas színvonalon történik. Ilyen ez az intézmény.”

A háromrészes tárlat egy hónapig lesz megtekinthető a Váci-iskola aulájában.