Hírek

Négy új kézilabdás a Halinál

2018. február 16., 14:03

Összesen négy játékost szerződtetett a Haladás másodosztályban szereplő női kézilabdacsapata a téli átigazolási időszakban. Az új szerzeményeket sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek.

Négy új kézilabdás a Halinál

Négy új játékosát mutatta be a Szombathelyi Haladás NB I/B-s női kézilabdacsapata. A vasi zöld-fehérek két irányító és átlövő poszton is bevethető játékost igazoltak: a 19 éves Takács Inez a Marcali, míg a 20 esztendős Kozma Dominika a Csurgó együtteséből érkezett a Rohonci útiakhoz. Az egykoron Debrecenben is megfordult szélső, Simsik Cyntia legutóbb a Dorog színeiben szerepelt a harmadosztályban. A legnagyobb fogásnak azonban talán Putz Claudia számít, aki az MTK kapusaként már több mint 50 élvonalbeli meccsen lépett pályára. A 20 esztendős hálóőr nem gondolja, hogy NB I/B-ben könnyebb dolga lenne majd, mint amilyen az első osztályban volt.  

Putz Claudia - kézilabdázó, Szombathelyi Haladás
“Nem hiszem, mert ugyanúgy küzdeni kell. Az edzéseken csinálni kell a feladatokat. Napi kettőt edzünk, ez szinte olyan, mint az NB I-ben. Laci bácsi pedig egy nagyon kemény edző. Nem hiszem, hogy itt könnyebb lenne.”

A játékosok szerződtetésére azért volt szükség, mert az őszi idényben a zöld-fehéreknél nagyon sok volt a sérült, így Kovács László vezetőedző csak igen szűk kerettel tudott dolgozni. Ráadásul a korábban tervezett erősítéseket nem tudták realizálni, ugyanis a megyei rivális SZKKA irreálisan magas összeget kért a Haladás által kiszemelt négy kézilabdázóért.

Kovács László - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“A játékosokat másfél hónapon keresztül követtük, hogy milyen a teljesítményük. A kollégákkal az országban sokat egyeztettem, tanácsokat kértem, hogy beleillenek-e ezek a játékosok abba a koncepcióba, amit mi szeretnénk itt évek alatt felépíteni.”

Az NB I/B Nyugati csoportjának hétvégi fordulójában a Haladás csapata Mohácson lép majd pályára. A tervek szerint a szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésen Kovács László vezetőedző már valamennyi új szerzeménynek lehetőséget is adhat  a bizonyításra.