Hírek

Négy nap alatt több mint 30 programmal várja az érdeklődőket a Szociális Hét

2019. április 18., 15:01

Érzékenyítő társasjáték, fotókiállítás, divatbemutató, előadások meseterápiáról, a társadalom perifériáján élőkről és anyai szerepekről.

Négy nap alatt több mint 30 programmal várja az érdeklődőket a Szociális Hét

Add a kezed! - így hangzik a 23. Szociális Hét jelmondata. Idén a fedél nélkül élő emberek iránti érzékenyítés áll a programok középpontjában. "Az utca arcai" címmel  hajléktalanportrékból fotókiállítás nyílik a Fő téren, ki lehet próbálni a mélyszegénységgel kapcsolatos érzékenyítő társasjátékot, a Szociopoly-t, lesz hajléktalanszínház, és nyílt napot szerveznek többek között a Zanati úti hajléktalanszállón.

Németh Klára - igazgató, FÉHE Nonprofit Kft.
"Nagyon fontos az, hogy megmutassuk a hajléktalan, fedél nélküli ügyfeleink értékeit is. Lesz az interaktív délutánon hajléktalan közreműködő, aki meg tudja mutatni, hogy a kézműves kuckóban milyen termékeket képes előállítani, és milyen termékekkel foglalkozik."

A szociálisan érzékeny embereknek fontos szerepük van a rászorulók támogatásában, és a Szociális Hét rendezvényei elsősorban az érzékenyítést szolgálják - hangsúlyozta Koczka Tibor alpolgármester. Puskás Tivadar arra hívta fel a figyelmet, hogy egy közösség erejét az mutatja meg leginkább, miként bánik a kiszolgáltatott emberekkel.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez az egyik fő célja ennek a hétnek, hogy azt a tevékenységet, ami a szociális munkát, a másokon való segítés szükségességét jelenti, ezt propagálja."

Az érdeklődők beszélgetést hallhatnak Szabó Győző színművésszel, Monspart Sarolta tájfutóval és Ekler Luca paralimpikonnal. A Szociális Hét záró mozzanataként kitüntetéseket adnak át az ágazat legkiválóbb dolgozóinak. A részletes programról a szocialishet.hu weboldalon lehet tájékozódni.