MNB
MNB - 2

Hírek

Négy között a Falco

2017. május 22., 14:42

Bejutott a bajnokságban a  legjobb négy közé a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapta. A szombathelyiek 84:77-re nyertek Kaposváron és ezzel le is zárták a három győzelemig tartó páros csatát.

Négy között a Falco

Ugyan a kaposváriak kezdték jobban a páros csata negyedik felvonását, de az első negyed végén már a Falco vezetett 26:24-re. A folytatásban pedig szép lassan növelték az előnyüket, így a 27. percben már kereken húsz ponttal jártak előrébb  a szombathelyiek. A derbi végjátékában ugyan a hazaiak sokat faragtak a hátrányukból, de így sem tudták elkerülni a 84:77 arányú vereséget. A találkozón a Falco játékosai remekül lepattanóztak, minden kétséget kizáróan ez volt a győzelmük alapja.  

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon örülök a győzelemnek. Azt gondolom, hogy mind a két hazai és mind a két idegenbeli meccsen is mindenki kiadta magából a maximumot. Mindenki hatalmasat küzdött, azért, hogy a négy közé be tudjunk kerülni. Nagyon büszke vagyok mindenkire. Lényegében minden meccsen az a csapat tudott győzni, amelyik a lepattanócsatát megnyerte.”

A páros csatát végül 3:1 arányban nyerte meg a Falco. A kaposváriak csalódottan vették tudomásul, hogy számukra befejeződött a 2016-2017-es bajnokság. Ráadásul utolsó meccsüket saját csarnokukban veszítették el.

Fodor Márton - kosárlabdázó, Kaposvári KK
“Először is gratulánom kell a Falcónak, bebizonyították, hogy miért voltak a másoadik helyen a középszakasz után. Nem gondoltam, hogy hazai pályán ki fogunk kapni ma, abban bíztam, hogy lesz még egy esélyünk Szombathelyen.”

A legjobb négy között a Falco a Körmend csapatával találkozik. Az első meccset szerdán 20 órakor az Aréna Savariában játsszák majd a küzdő felek. A találkozót  az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.