Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Napelempark létesül Vép és Szombathely között

Adásban volt: 2017. szeptember 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A megújuló energia hasznosítására több fejlesztés is megvalósult a megyében az elmúlt időszakban. Ugyan a szélerőmű program a jogi szabályozás szigorítása miatt elakadt, ám elkezdődtek a naperőmű-beruházások.

Vépen már hagyományai vannak a megújuló energia hasznosításának. A megyében itt épült elsőként szélerőmű, s most egy újabb nagyszabású beruházás van folyamatban a település határában.

Pusztai Péter ügyvezető Solar Market Kft.
„Párhuzamosan kettő naperőművet építünk. Mind a kettőt Vas megyében. Az egyiket Csepregen, a másikat Vépen, jelenleg a vépi beruházás helyszínén állunk. A csepregi naperőmű 5,5 megawatt teljesítményű lesz, a vépi pedig 3,8 megawatt teljesítmény. Az ország harmadik és negyedik naperőműve. „

A vépi 5,5 hektáron épül, és mintegy ezer háztartás teljes éves energiaigényének a kielégítésére lesz alkalmas. A kivitelezés júliusban kezdődött, jelenleg a 11 ezer napelempanel telepítése van folyamatban. Az itt előállított áramot az országos rendszerbe táplálják be.

A helyi önkormányzat számára több szempontból is fontos ez a beruházás. Egyrészt a vállalkozás iparűzési adót fizet majd a városnak, másrészt ráirányítja a figyelmet a megújuló energiákban rejlő lehetőségekre.

Kovács Péter polgármester Vép
„Fontos azért is, mert az emberekben környezettudatos, energiatudatos szemléletet fog elindítani. Aki itt az úton elhalad mellette mind gyönyörködni fog ebben a csodálatos műszaki létesítményben és elgondolkozik azon, hogy mivel tudna ő is takarékoskodni energiát megtakarítani és hozzájárulni, ahhoz hogy a környezetünk minél zöldebb és szebb legyen.

A beruházásokat magántőkéből és banki finanszírozásból valósítják meg. Várhatóan november végére, december elejére készül el a vépi és a csepregi naperőmű.

2017. szeptember 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


Kovács II Béla - 2017.09.13. 23:07
Hogyan építhet a Solar Market Kft bármit, ha a cégjegyzék szerint 2015-ben végelszámolással megszűnt! Az e-beszamolo adatai szerint 2015 márciusában adta be a "végelszámolást záró" beszámolóját.


műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében