Hírek

Nagyvállalati és iskolai adományok

2017. december 21., 12:36

Negyedszer vehették át az iQor dolgozóinak karácsonyi ajándékát az Egyházmegyei Karitász dolgozói, hogy ezzel a kevésbé szerencsés családoknak tegyék szebbé az ünnepet. Idén először két szombathelyi iskola is gyűjtést szervezett az egyházmegye rászorulói számára.

Nagyvállalati és iskolai adományok

Nagy volt a sürgés-forgás az iQor telephelyén. A vállalat dolgozói és a Karitász munkatársai közösen csomagolták be azokat az adományokat, amelyeket a cég munkatársai gyűjtöttek. Társasjáték, plüssfigura, ruha és tartós élelmiszer került a zsákokba, dobozokba.

Horváth Mirjam - HR generalista, iQor
"Idén is közel 2000 adományt gyűjtöttünk össze, mind tartós élelmiszert mind játékadományt, és kollégáink lelkes csapatai gyűjtötték az élelmiszereket, játékokat. A legtöbb adományt gyűjtő csapatunk több mint 900 adományt gyűjtött."

A cég számára fontos a társadalmi szerepvállalás, idén negyedik alkalommal szerveztek gyűjtést, hogy szebbé és könnyebbé tegyék a rászoruló családok karácsonyát. Az adomány a tavalyi évhez hasonlóan Vépre került.

Tóth Henriette – csoportvezető, Vépi Plébániai Karitász
“Ezúton szeretnénk megköszönni a vezetőknek és a dolgozóknak is hogy ilyen nagy örömet tudtak szerezni a vépi lakosoknak, hiszen nem csak a nagycsaládosoknak tudjuk odaadni a tartós élelmiszereket, hanem a gyerkeknek a játékokat édességeket és ezzel is tudjuk emelni a karácsonynak a meghitt ünnepét és szeretetét."

Idén először két oktatási intézmény, a Gépipari és a Derkovits iskola is csatlakozott az adománynyűjtő akcióhoz.

Móroczné Bölcskei Györgyi - tanár, Derkovits Gyula Általános Iskola
"Egy kezdeménnyel fordultunk az Egyházmegyei Karitász igazgatónőjéhez, hogy úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek kitárjuk a szívét és kárpátaljai tanulótársaiknak segítünk és ettől az ötlettől felbuzdulva megszerveztük ezt a gyűjtést."

Az iskola tanulói rövid műsor kíséretében adták át a csomagokat a Karitász munkatársainak.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Itt a gyerkek megszépítették szerintem sok száz családnak az ajándékát. Én nem is gondoltam arra, mikor az iskola tanárnője másfél hónapja megkeresett bennünket azzal, hogy a gyerekek gyűjteni szeretnének karácsonyra, hogy ebből az adakozásból, a gyerekeknek a szeretetéből ekkora hatalmas eredmény fog születni."

A Karitász megpakolt teherautója rögtön el is indult az egyházmegyébe, hogy még karácsony előtt mindenhova oda érjen az adományokkal.