Hírek

Nagyvállalati adomány a mentőszolgálatnak

2019. december 03., 14:20

Komplex diagnosztikus terápiás egységként is funkcionáló defibrillátort és 60 pár munkavédelmi cipőt vásároltak abból a nagy értékű adományból, amelyet a megye legnagyobb foglalkoztatója, a Schaeffler Savaria Kft. ajánlott fel a mentőszolgálat javára. A nagyvállalat nem először nyújtott támogatást a szombathelyi mentőállomásnak.

Nagyvállalati adomány a mentőszolgálatnak

Így kezdte köszöntőjét a mentőszolgálat regionális igazgatója. A nagyvállalat tavaly év végén egy nagy értékű mellkaskompressziós készülék megvásárlását tett lehetővé, idén pedig nem csak a géppark fejlesztéséhez járult hozzá, hanem munkavédelmi cipők beszerzésével a mentők komfortérzetét is javítják.

Szigeti Tibor – ügyvezető igazgató, Schaeffler Savaria Kft.
„Nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, hogy tegyünk a környezetünkért, az ott élő emberekért és úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon megfelelő adomány, amivel az embertársainkon tudunk segíteni, így ezzel a defibrillátorral a mentőállomásnak.”

A Vas megyei mentőket évente átlagosan harmincezerszer hívják, ezek 80 %-a mentési feladat, csak kis részben hárul rájuk például a kórházak közötti szállítás. Szinte naponta riasztják őket olyan esethez, mikor újraélesztésre van szükség.

Lórántfy Mária – regionális igazgató, Országos Mentőszolgálat
„Az alapvető eszközöket természetesen az Országos Mentőszolgálat biztosítja, amelyek a mindennapi munkánkhoz a mentőautóban szükségesek. De mindig van több, mindig van jobb, mindig van újabb, aminek örülhetünk. Most egy ilyen rendszerbe állított LifePak 15 típusú EKG-defibrillátor-diagnosztikus terápiás egységgel lettünk gazdagabbak.”

A regionális igazgató az elmúlt időszak fejlesztéseiről is beszámolt az átadó ünnepségen.

Minden egyes öreg mentőautót új sárga mentőautóra sikerült cserélni, és az eszközparkunk is ebben az évben teljes egészében megújult. 1.57

A nagyvállalat anyagi támogatásából megvásárolt defibrillátor a kiemelt szintű mentőegységek felszereltségét gyarapítja. A készülék mellett 60 pár munkavédelmi cipőt is kaptak a vasi mentők, így az adománynak köszönhetően minden kivonuló dolgozó egységes munkaruházata egységes lábbelivel egészülhetett ki.