Hírek

Nagysikerű koncertet adott a Bartók Teremben a Savaria Szimfonikus Zenekar

2013. március 08., 18:32

Az előadásra az összes jegy elővételben elkelt. A hangversenyen Mozart Esz-dúr kétzongorás versenyműve és C-moll miséje csendült fel.

Nagysikerű koncertet adott a Bartók Teremben a Savaria Szimfonikus Zenekar

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
„Hogy két ilyen mű egy este ugyanazon a színpadon ilyen előadókkal és ekkora apparátust igénylően felcsendül, azt gondolom, hogy azt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az egyik csúcspontja a magyar komolyzenei évadnak."

A Mozart-esten a 80. születésnapját ünneplő Vásáry Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar tiszteletbeli elnök-karnagya zongorán is közreműködött. Az osztrák zeneszerző Esz-dúr kétzongorás versenyművét a születése óta látássérült zongoraművésszel, Érdi Tamással közösen játszotta el.

Érdi Tamás zongoraművész
„Délelőtt is egy nagyon jó hangulatú próba volt a zenekarral, és Tamás minden koncertem előtt meghallgat és segít, úgyhogy nagyon örültem, hogy ismét együtt játszhattunk itt Szombathelyen és remélem, nem utoljára."

Mozart monumentális C-moll miséjében a Nemzeti Énekkar is közreműködött. Ismét színpadra lépett Szombathelyen Csereklyei Andrea, Halmai Katalin, Megyesi Zoltán, valamint Hámori Szabolcs énekes-szólista.

Csereklyei Andrea énekművész
„Nagyon örültem ennek a felkérésnek. Először is azért, mert Mozart C-moll miséjének a szoprán szólóját nagyon szeretem énekelni, és elég sokat is éneklem."

A Savaria Szimfonikus Zenekar Szimfónia bérletének következő koncertje március 22-én pénteken lesz a Bartók Teremben. A hangversenyen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara is közreműködik.