MNB
MNB - 2

Hírek

Nagyösszegű támogatás a színháznak

2011. augusztus 29., 14:30

10 millió forintot kapott a Weöres Sándor Színház Hende Csaba közreműködésének köszönhetően a honvédelmi minisztérium egyik gazdasági társaságától. A miniszter ezzel lehetővé tette, hogy a színház meg tudja valósítani a következő hónapokra tervezett programjait.

Nagyösszegű támogatás a színháznak

A társasági adóról és osztalékról szóló kormányrendelet szerint a színházaknak lehetőségük van arra, hogy a nettó jegyár bevételük 80 százalékáig igénybe vehetik gazdasági társaságok támogatását - hangzott el az átadó ünnepségen, ahol a nyár elején alakult szenátus tagjai is részt vettek. A Honvédelmi Minisztérium Elektronikai és Logisztikai Igazgatóság Zrt. 10 millió forintot adott ily módon a színháznak.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter
"Az adományozó számára anyagi terhet nem jelent, hiszen végső soron az adóból való leírás folytán a közösség, a társadalom, az állam viseli ennek a támogatásnak a költségét is. Tehát szeretném, hogyha minél többen élnének ezzel a lehetőséggel."

Minden vállalkozó, legyen az kis-, közép- vagy nagyvállalkozás támogathat ily módon sport, vagy kulturális intézményt. A Weöres Sándor Színház idei költségvetési terve már ennek a rendeletnek ismeretében készült, így a most kapott 10 millió forint nem plusz bevételt jelent az intézménynek.

Jordán Tamás igazgató, Weöres Sándor Színház
"Viszont nagyon jókor jön, amikor igazi nehézségek jelentkeznek attól, hogy nagyon drága nyári produkciót fejeztünk be, és elindítjuk az új évet rengeteg tervvel, ami a fiatalokkal is kapcsolatos. Tehát ez az összeg lehetővé teszi, hogy ne mondjunk le ezekről az álmokról, hanem ennek segítségével megvalósítsuk őket."

Ezek között szerepel például, hogy szeretnék, ha az Ember tragédiáját minden iskoláskorú gyermek meg tudja nézni, valamint ifjúsági bérlet is készül. Ezen túl az általános iskolák 5. osztályától egészen a gimnázium 4. osztályáig minden oktatási intézményben szerveznek közös vermondást is. A most kapott támogatáson túl még mintegy 40 millió forintra számít a színház a rendezvények megvalósításához.