Hírek

Nagyarányú Falco győzelem a Paks ellen

2016. október 20., 17:30

A vártnál jóval magabiztosabb, 113:81 arányú győzelmet aratott a Falco kosárlabdacsapata az Atomerőmű SE együttese ellen. A szombathelyi gárdából Darrin Govens extra teljesítménnyel rukkolt ki, 44 ponttal járult hozzá a sárga-feketék sikeréhez.

Nagyarányú Falco győzelem a Paks ellen

A bajnokság első fordulójából elhalasztott mérkőzésen találkozott egymással a Falco KC Szombathely és az Atomerőmű SE kosárcsapata az Aréna Savariában. A találkozót megelőzően mindkét gárda ötvenszázalékos mérleggel rendelkezett, ehhez képest a derbi első pillanataitól kezdve az történt a pályán, amit a sárga-feketék akartak. A félidőben már 13 ponttal jártak előrébb, a harmadik negyedben pedig Govens extra teljesítményének köszönhetően el is dőlt az összecsapás sorsa. A mérkőzés utolsó tíz percében már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyer a Falco. A különbség végül 32 pont lett: 113:81-re győztek a szombathelyiek.

Szrecsko Szekulovics vezetőedző, Falco KC Szombathely
“Először is nagyon boldog vagyok. Mi keményen játszottunk és egy nagyon jó eredményt csináltunk. Kicsit féltem, mert Turner sérült volt és nem volt biztos, hogy tud-e játszani. Szerencsére nem volt semmi komoly.”

A mérkőzésen a Falco 113 pontot szerzett, ami azt jelzi, hogy a szombathelyiek remekül támadtak, a paksiak védekezése azonban szabályosan csődöt mondott. A vendégek csapatából szinte senki sem nyújtott jó teljesítményt, de az ex-szombathelyi Will Tamást így is dicsérni lehetett 13 dobott pontjáért.

Will Tamás kosárlabdázó, Atomerőmű SE
“Először is gratulálnék a Falcónak. Nagyon jól játszottak. Abban erősen benne volt a mi kezünk is, hogy ők így játszottak. nagyon sajnálom,mert elég komolyan készültünk a meccsre. Sok taktikával, főleg védekezésben. Főleg ez nem sikerült.”

Győzelmének köszönhetően a Falco feljött a tabella ötödik helyére. A szombathelyiek legközelebb október 22-én szombaton a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj otthonában lépnek pályára.