MNB - 2
MNB

Hírek

Nagy Háborús Emlékév zárás a Premontreiben

2014. december 18., 14:37

A Premontrei gimnáziumban megtartott záróünnepséggel fejeződött be a Nagy Háborús Emlékév idei programsorozata. Szombathelyen összesen 27 rendezvényt tartottak  az I. világháború hőseinek emlékére.

Nagy Háborús Emlékév zárás a Premontreiben

Harangozó Bertalan kormánymegbízott beszéde vezette be azt az ünnepi műsort, melyet a Nagy Háborús Emlékév zárásaként rendeztek meg a Premontrei-gimnáziumban. A színvonalas műsorról a házigazda oktatási intézmény, valamint a Művészeti Szakközépiskola diákjai gondoskodtak. Szombathely nevében Puskás Tivadar polgármester foglalta össze a jubileumi esztendő programjait és köszönte meg a szervezők munkáját,

Puskás Tivadar polgármester
“Köszönöm szépen, hogy itt Szombathelyen olyan rendezvénysorozattal tudtunk ennek a háborús emlékévnek megfelelő és méltó emléket állítani, amelyben a helyi, a szombathelyi, a Vas megyei történelem is megelevenedett.”

A szervezők eredetileg 16 programot terveztek a 2014-es esztendőre. Ehhez képest közel 30 különböző rendezvény kapcsolódott idén Szombathelyen a Nagy Háborús Emlékévhez.

Jagadics Péter főszervező
“Amikor ezt az emlékévet megszerveztük, nem gondoltuk, hogy ez ennyire ki fog futni és ilyen gazdag tartalommal tudjuk zárni. Eredetileg a programfüzetünkben 16 programot nevesítettünk meg, ami előzetes szervezés és biztosítás alapján történt meg. Közben a programok hatására más intézmények és szervezetek is csatlakoztak az emlékévhez.”

Jövőre folytatódnak a Nagy Háború centenáriumi megemlékezései. A különbség csupán annyi, hogy 2015-ben a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum lesz a programok gazdája. A jelképes stafétabotot Csapláros Andrea igazgató vette át attól a  Jagadics Pétertől, aki idén irányította, fogta össze a rendezők munkáját.