Hírek

Művészetoktatás napja

2018. április 25., 15:02

Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást folytató iskolák részvételével tartanak minden tavasszal. Az eseményhez ezentúl konferenciák, képzések is hozzátartoznak majd.

Művészetoktatás napja

A Bartók Béla Zeneiskola legtehetségesebb növendékei adtak koncertet szakmai közönség előtt a Tibold Iván-teremben.

Fodor István - tankerületi igazgató
“2001 óta van egy nagyon jó gyakorlat Vas megyében, hogy a művészetoktatást folytató intézmények minden területen, tehát a képzőművészet terén, illetve a zene terén végzett tevékenységeiket megmutatják egymásnak. Ez a nap a Vas megyei művészetoktatás napja, kapcsolódik az áprilisi költészet napjához is.”

Töretlen a zeneiskola népszerűsége: több mint ezer gyerek tanul itt nyolcvan pedagógus irányításával, és ez csak egy a megye művészetoktatással foglalkozó intézményei közül. A seregszemle hasznos, de megérett az újításra, ezért ettől az évtől a szervezők új tartalommal töltik meg.

Pulay Teréz - mb. intézményvezető, Bartók Béla Zeneiskola
“Eddig úgy történt a rendezvény, hogy minden zeneiskola bemutatkozott, és mindenki hozta a saját növendékeit, ezáltal kevés idő jutott az egymással való beszélgetésre, illetve a másik produkciójának megújítására. És szeretnénk továbbképzéseket, jó gyakorlatokat, illetve olyan előadókat hívni a közeljövőben, ami által mi is töltekezni tudunk, hiszen ez a művészetoktatásnak egy örömünnepe.”

Ugyanezen a napon a képzőművészeti oktatást folytató Vas megyei iskolák is bemutatkozhattak: az ő munkáikat a Szombathelyi Képtárban állították ki a művészetoktatás napja alkalmából.