MNB
MNB - 2

Hírek

Művészeti fesztivál

2019. március 21., 14:43

Mesemondás, népdaléneklés, tánc - többek között ilyen produkciókkal álltak színpadra az amatőr művészek a Sportházban. A négynapos fesztiválnak csak egy része az iskolások fellépése, rajz- és filmverseny is zajlik ilyenkor.

Művészeti fesztivál

“Megérett a kökény, megérett a kökény, te vagy a kutya, nem én”

Így gyakoroltak a gyerekek az amatőr művészeti fesztivál előtt az AGORA Művelődési és Sportház aulájában. Ez az egyik legnépszerűbb kategória.

Dragovics Imola
“Kettő éve énekelek, és nagyon szeretem a népdalokat, és somogyi népdalcsokorral érkeztem ide, hogy előadjam.”

A rendezvénynek már nagy a múltja, de minden évben újítanak. Most óvodások is jelentkezhettek, ráadásul négynaposra bővült a program.

Kiss Andrea - gyermek- és ifjúsági szakági vezető, Agora
“Egy napon már túl vagyunk, az Óperenciás rajzpályázatot tegnap nyitottuk meg, most éppen az amatőr bemutatók következnek. Az idei évben rekordszámú jelentkezés érkezett, többen, mint az elmúlt egy-két évben, hogyha az össze számot nézzük.”

Először az alsó tagozatosok álltak színpadra vers, mese, próza, népdal, népzene, mai dal, modern tánc és egyéb kategóriákban. Változás a korábbi esztendőkhöz képest, hogy most arany, ezüst és bronz minősítést osztott ki a zsűri, hogy minél többen sikerélményhez jussanak.

Rimányi Judit - táncpedagógus, zsűrielnök
“Több haszna van. Először is ad nekik egy kis magabiztosságot, hogy azt, amit csinálnak, azt csinálják tovább és érdemes csinálniuk. Ad egy visszajelzést a szülőnek, pedagógusnak, hogy azért foglalkoznak vele, a gyerek tanul valamit, aminek haszna van, és aminek látszata van. Másrészről pedig egy nagyon jó elfoglaltság az, hogyha olyannal foglalkozik, amit másnak is meg tud mutatni.”

A fesztivál a felsősök és a filmkészítés iránt érdeklődő fiatalok megmérettetésével zárult.