Hírek

Mosdófelújítás a Reményikben

2013. július 31., 16:48

Két teljesen felújított mosdóval várja a gyerekeket szeptemberben a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola. Régi probléma oldódik meg ezzel az épületben, sok bosszúságot okozott az elavult vizesblokk a diákoknak és a dolgozóknak. A felújítás költségét az iskolával szomszédos Epcos Kft. ajánlotta fel az intézménynek.

Mosdófelújítás a Reményikben


Már a végéhez közeledik a felújítás a Reményik-iskolában, épp a törmeléket szállítják el az udvarról. Az intézmény két földszinti mosdója újul meg teljesen. A főépület fiúmosdójában különösen sok problémát okozott az állandó dugulás.
 
"Ráadásul pont itt mellettünk az első osztályosok voltak, nem mindig volt kellemes. Persze nem teljesen a gyerekek hibája, hiszen az öblítési rendszer is rossz volt."
 
A régi kagylókat korszerűbbekre cserélik, így higiénikusabb lesz majd az öblítés. Kicserélték a régi csöveket és modernizálják is mellékhelyiségeket.
 
Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Ez a wc még a régi elavult eternit csövekkel volt alácsövezve, többször eldugult, sok bajunk volt vele. Nem volt esztétikus, higiénikus annyira, úgyhogy ennek most nagyon örülünk, egy modern helyiséget tudunk átadni. Fotocellával működik majd az öblítés."
 
A mosdók felújítása már az utolsó fázisba érkezett, már csak a szaniterek felszerelése van hátra. A költségeket az iskolával szomszédos nagyvállalat fedezi. Rövidesen újabb munkálatok kezdődnek, ezúttal az evangélikus iskola udvar szépülhet tovább. Az eddigi salakos kézilabda-pálya műfüves borítást kap. A szeptember 1-től változik az iskola neve is, 3 művészeti ágat indítanak, így Alapfokú Művészeti Iskolaként működik majd a Reményik.