MNB - 2
MNB

Hírek

Mikulásvárás Gyöngyöshermánban

2018. december 03., 13:29

Hetedik alkalommal szervezték meg a déli városrészen élők a Mikulásváró ünnepséget a gyöngyöshermáni parkban. A Varnyú Country koncertje után az ajándékcsomagok is előkerültek a Mikulás puttonyából.

Mikulásvárás Gyöngyöshermánban

Nagy volt a nyüzsgés vasárnap délután a gyöngyöshermáni harangláb tövében. Megérkezett a Mikulás, aki ajándékcsomagokat hozott a puttonyában.

A környékbeli gyerekek főleg a Mikulással való találkozást várták, de amellett állatokat simogathattak és a felnőttek megvendégelték őket is.

Gáldonyi Dorottya
“Azért is, mert a Mikulást azt szeretném meglátni. Mit hozott neked a Mikulás? Sok csomagot - egyet.”

Forgács Amira
”Azért jöttem ide, mert itt lehet állatot simogatni, meg lehet finom teákat inni.”

A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör a helyi polgárőr-szövetség közreműködésével  szervezte meg a mikulásvárót, amit egy itt élő házaspár kezdeményezett hét ével ezelőtt. A déli városrészhez kötődők magánfelajánlásaiból kétszáz csomagot állítottak össze.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő
“Nagyon komoly civil összefogás zajlik ilyenkor. A helyiek gyűjtik össze a csomagbavalót, összerakják a csomagokat, a sátor is felajánlásból érkezik. Büszkék lehetünk arra, hogy nálunk jól működik a közösségi élet, amiből egy ilyen rendezvény szerveződik, ami Szombathelyen sem túl gyakori.”

Az állatok egy részét  is egy helyi, valamint egy helyi kötődésű gazda hozta el a parkba - szamarat, kecskét, juhot, pónilovat, libákat simogahattak a gyerekek.

Az érkezőket zsíros kenyérrel, teával és forralt borral vendégelték meg.