Hírek

Mikulás Kupát rendezett a gyermekvédelmi rendszerben lévő gyerekeknek a TEGYESZ

2012. december 05., 17:51

Egy amerikai kapcsolatnak köszönhetően az állami gondozott és egyéb okból hátrányos helyzetben nevelkedő kicsik névre szóló csomagot kaptak. A rendezvényen a sport is szerepet kapott, 5 csapat fociban mérkőzött meg egymással.

Mikulás Kupát rendezett a gyermekvédelmi rendszerben lévő gyerekeknek a TEGYESZ

"Csomag, barbie baba, kifestő és karkötő..."

Ezeknek az ajándékoknak örült ez a kislány, aki a Kőszegi Gyermekotthon lakója. A hagyományos Mikulás Kupán mindenki kapott személyre szóló csomagot egy amerikai-magyar alapítványnak köszönhetően. A tengerentúli segítők is részt vettek a mai programon.

Blake Bartlett-H.A.F. képviselője
"Van egy alapítványunk, a H.A.F. és ebben egy michigani és egy indianai egyházközösség vesz részt és ők segítenek Csaba gyerekeinek."

Gencsapátiból, Ikervárról, Rumból, Kőszegről és a szombathelyi TEGYESZ-ből érkeztek  gyerekek. Ők valamennyien részei a gyermekvédelmi rendszernek.
A Mikulás Kupán 5 csapat mérkőzött meg egymással.

Németh Szilárd
"Tök jó itt, mert ugye minden évben ezt megrendezik és itt tök jó, mert lehet látni, hogy fociznak az emberek meg sportolnak és ez tök így, hogy jövünk nézni.
-Ha megkérdezi a Mikulás,hogy jó gyerek voltál-e vagy rossz, mit felelsz?
-Háááát, jó is meg egy kicsit rossz is."

Maizner Szandra
"Nagyon jó itt, mert lehet találkozni olyan haverokkal, akiket például nyári táborban szereztem és lehet velük beszélgetni."

A 7. alkalommal megrendezett programon a Mikulás kapta a legnagyobb figyelmet. ATMO (gyerekek a Mikulás körül kapják a csomagot)

Nagy Csaba-szervező,TEGYESZ
"Az igazi cél az, azon túl, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és legyen egy élménydús nap, lehetőséget adunk arra, hogy a különböző gyermekotthonokban lévő gyerekek, testvérek,ismerősök,barátok találkozzanak.Ne csak egy nyári tábor erejéig, hanem az év során többször."

A szervezők azt tartják a legfontosnak tartják, hogy Mikuláskor és a karácsonyi ünnepek idején is különböző programokon tapasztalhassák meg a gyerekek az egymás iránti tiszteletet és szeretetet.