Hírek

Miklósa Erika a Bartók Teremben

2019. április 25., 14:00

Miklósa Erika operaénekes is fellépett azon a koncerten, amelyet a Bartók Teremben tartottak. A hangversenyen a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólaltatta meg Bach, Boccherini, Grieg és Handel műveit.

Miklósa Erika a Bartók Teremben

Megtelt zeneszerető közönséggel a Bartók Terem a szimfónia bérlet nyolcadik előadásán. A barokk szerzők műveit dinamikus, lendületes, mégis korhű értelmezésben játszotta a kamarazenekar. Az idén ötvenéves együttes az ország számos nagyvárosában lépett fel Miklósa Erika operaénekessel. Nyíregyháza, Debrecen és Eger után most Szombathelyre érkeztek. Bach vonószenekarra komponált 3. Brandenburgi versenye után Boccherini és Grieg művei szólaltak meg. Az operaénekes Handel Szerelmi mámor című kantátáját valódi kihívásnak tartja. A mű különlegessége, hogy a szerző korában ezt kasztráltak énekelték. Megszólaltatása más technikát kíván meg, mint egy hagyományos bel canto ária.

Miklósa Erika operaénekes
Ez egy nagyon különleges mű, mert nem olyan, mint amikor egy hagyományos áriát énekel az ember, és szinte ráfekszik a dallamra, mintha a tenger hullámain ringatózna.

Az énekesnő elmondta, a közeljövőben nem csak operaszerepekben, de színházi előadásokban is kipróbálja magát. Tervei között szerepel a tanítás, jótékonykodás, és szenvedélyesen sportol. Miklósa Erikával készült hosszabb interjúnkat Műhely című kulturális magazinunkban láthatják.