MNB
MNB - 2

Hírek

Micimackó futóverseny

2018. szeptember 17., 14:02

Zenés bemelegítés, játékos versengés, jó közösség - ezek miatt is népszerű a fogyatékkal élő gyerekek elfogadását ösztönző Micimackó futóverseny. Sportos családokkal volt tele szombaton délelőtt a Csónakázó-tó szigete.

Micimackó futóverseny

Micimackó figurája már nemcsak a speciális gondoskodást nyújtó óvoda kabalája, hanem egy népszerű sporteseménynek is névadója. (02.16-) Jácint az édesanyjával érkezett.

Gyarmati Petra
“Másodszor vagyunk itt, és nekünk fontos ez a Micimackó futóverseny, és hát igazából a kisfiamnak ez egy élmény minden évben, hogy ide eljöhessen és ezen részt vehessen.”

Rajtuk kívül még közel kétszáz érdeklődő gyűlt össze szombaton a Csónakázó-tó szigetén.

Antoniné Ringhoffer Csilla - kuratóriumi tag, Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért
“Ötödszörre rendezzük már meg ezt a futóversenyt. A célunk az volt, hogy a fogyatékkal élő, sni-s gyerekek integrálódhassanak sokkal jobban egy másik közegbe. Nemcsak az iskolákban, óvodákban, hanem egy sokkal oldottabb, nyitottabb közegben, ahol a családjuk is részt vehet egy ilyen prgramon.”

Az elfogadás jegyében zajló rendezvényt a szombathelyi önkormányzat is támogatja.

A sportért felelős alpolgármester nemcsak a zenés bemelegítésen volt jelen, hanem évről évre rajthoz is áll a kicsikkel. A város más módon is tesz a fogyatékkal élők ügyéért.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Vegyük csak a sportkoncepciónkat, amelyben ezúttal először, első alkalommal szerepel külön fejezetben a fogyatékossággal élők sportjának segítése. És úgy gondolom, a szombathelyi Ekler Luca idei szereplése a paraolimpián, illetve a para Európa-bajnokságon az atléták között, ahol Európa-bajnok lett, holott 11 éves korában még kerekes székkel közlekedett, úgy gondolom, valamennyiünk számára példa lehet.”

A Micimackó versenyt hat kategóriában rendezdezték meg, a gyerekek korosztályonként külön futottak, és háromfős családi csoportokban is indulni lehetett. A program az Európai Mobilitási Hét előprogramja volt.