Hírek

Mi is itt vagyunk! gála

2018. november 30., 14:43

Mi is itt vagyunk! címmel harmadszor szerveztek gálát, amelyen a megye fogyatékosellátással foglalkozó intézményei és egyesületei mutatkoztak be művészeti produkciókkal. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a sérült és egészséges embereket egymáshoz.

Mi is itt vagyunk! gála

"Ott lesz majd a jó világ..."

Utolsó simítások a produkción, beéneklés, hangolás a kulisszák mögött. A Napsugár Közhasznú Egyesület művészeti csoportja betlehemes játékkal készült a gálára.

Fasching Zsuzsanna - művészeti vezető, Napsugár Zenekar
"A hagyományokat megpróbáljuk megőrizni, ez csodálatos dolog, a közös munka pedig nagy összetartó erőt ad a fiatalok között, egymásért vagyunk, együtt dobog a szívünk, és csodálatos dolog."

"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem..."

December 3. a fogyatékkal élők világnapja, ez alkalomból szervezik meg 2016 óta Mi is itt vagyunk! című gálát Szombathelyen, amely a sérült emberek világát igyekszik bemutatni.

Németh Klára - elnök, Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesülete
"A Vas megyei ÉFOÉSZ, a városi önkormányzat és a Vas megyei Család-, Esélyteremtő- és Önkéntes Ház szervezésében. A három szervezet összefogása nagyszerűen példázza azt, hogyan lehet a mássággal élő embertársaink értékét megmutatni."

Puskás Tivadar köszöntőjében úgy fogalmazott: különbözőek vagyunk, de mindannyian értéket hordozunk.

Puskás Tivadar - polgármester
"Változatosak vagyunk, de ettől vagyunk szépek, érdekesek, és ettől vagyunk emberek."

Koczka Tibor arról beszélt, hogy ezek a rendezvények túlmutatnak önmagukon.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Nem pusztán egy kulturális rendezvény a fogyatékossággal élők számára, hanem azt mondják, mutatják, hogy mi is itt vagyunk, mi is itt vagyunk, ti is itt vagytok, de az élet minden területén."

"Mindannyian mások vagyunk."

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. kórusa St. Martinnal közös produkcióval lépett közönség elé. Az előadóművész harmadik éve fővédnöke a rendezvénynek, és tagja a műsorszámokat értékelő zsűrinek.

St. Martin - előadóművész, fővédnök
"Mindenkinek saját jogában áll, hogy ami értéket kapott az élettől, hogyan kezeli. Eldobja, foglalkozik vele, továbbfejleszti, vagy közreadja. Azt gondolom, egy ilyen produkciót nagyon sok embernek meg kellene hogy nézzen,  és helyére kerülne sokféle érték a világban."

"Jó estét gazda, jó estét gazdasszony!"

11 intézmény mintegy 120 ellátottja és dolgozója lépett fel a bensőséges hangulatú gálán, amely több megindító pillanatot is tartogatott a közönség számára. A rendezvényhez kapcsolódóan SzínpadkÉPEK címmel kiállítás nyílt Fábián Gábor fotóművész képeiből a Savaria mozi aulájában.