MNB
MNB - 2

Hírek

Mesebolt: Körhinta

2018. december 20., 14:16

A legkisebbeknek, a 3 év alatti kisgyermekeknek készült a Mesebolt Bábszínház legutóbb bemutatott darabja, a Körhinta. H.Nagy Katalin pöttömszínházi rendezései mindig egy-egy hétköznapi, de jól variálható anyagra épülnek, így volt ez most is. A darabot házhoz viszik a bölcsődékbe.

Mesebolt: Körhinta

Harmóniát árasztó színvilág és kellemes akusztikus hangháttér segíti a legkisebb gyerekeket a képzeletük szárnyalásában a Mesebolt Bábszínház legújabb pöttömszínházi előadásában. A Körhintát a múlt héten mutatta be a társulat.

H. Nagy Katalin - rendező
“Hétköznapi tárgyként ott van az életükben a fonal, de hogy ez a fonal másra is képes - mint ahogy azt a bábszínház ugye mindig csinálja, az anyagot soha nem arra használja, amire a hétköznapi életben való -, hát ezt szeretnénk megmutatni ebben az előadásban. Hogy mi mindenre használható még a fonal, és a fonalból készült tárgy.”

A Trifusz Péter tervezte előadás valójában a gyerekek gondolataiban születik meg. Az anyagot három bábszínész, Gyurkovics Zsófia, Fritz Attila és Kőmíves Csongor kelti életre. A darabnak nincs története, ahogy érthető beszéd sincs benne. Épp a bölcsődések életkorára van szabva.

Hegedüsné Bem Andrea - vezetőhelyettes, Napraforgó Bölcsőde
“Mi nagyon szeretjük, hogy idejön hozzánk a Mesebolt Bábszínház, hiszen a szülők nagyon elfoglaltak, és nagyon nehéz nekik megszervezni, hogy munka után, öt óra után a gyerekeket bábszínházba vigyék. És itt délelőttönként, amikor a szülők dolgoznak, a gyerekek itt biztonságos környezetben, a kisgyermeknevelőikkel részt vehetnek egy ilyen előadáson.”

Ebben a bölcsődében közel nyolcvan kisgyermek, városszerte pedig ötszázan láthatják majd a következő hetekben a Körhintát.