MNB - 2
MNB

Hírek

Megyei Védelmi Bizottsági ülés

2016. november 30., 15:12

Megyei Védelmi Bizottsági ülést tartottak a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A gyűlésen áttekintették a megye 2016. évi védelmi tevékenységét és a következő időszak feladatait.

Megyei Védelmi Bizottsági ülés

November közepén a Kőszegi-hegység magasabban fekvő területein olyan intenzíven havazott, hogy rövid idő alatt 20 cm-es hó lepte be a tájat. Ezzel is számolt a Megyei Védelmi Bizottság, melynek ülésén a téli hónapokra való felkészülés is kiemelt napirendi pont volt. Emellett a bizottság áttekintette az idei év védelmi tevékenységét is.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott
"A fő célkitűzésünk az volt, erre az esztendőre, ahogy minden esztendőben egyébként, hogy a megyei védelmi rendszer tevékenységét, felkészültségét mérlegre tegyük. Az idén is az volt a feladat, hogy képesek legyünk a megye polgárainak élet és vagyonvédelmét biztosítani."

A bizottsági ülés helyszínéül rendhagyó módon a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet választották.

Tóth Tamás Tibor - parancsnok, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet
"Nagyon fontosnak tartottam, hogy a többi szervezet, akivel együttműködünk jobban megismerje a büntetésvégrehajtást, tehát ne csak egy falak mögött dolgozó szervezet legyünk misztikumokkal, hanem igen is jöjjenek ki, nézzék meg milyen tevékenységeket végzünk és ezáltal a napi együttműködés is azt gondolom könnyebb lesz."

A bizottsági ülésen olyan témák kerültek napirendre, mint a NATO kötelezettségből eredő  rendelkezsére állás, a honvédelem ügye, a tartalékos rendszer kiépítése, vagy az országgyűlés terrorhelyzetre vonatkozó rendelkezései, és ennek megyei feladatai.