Hírek

Megvan az első Viktória győzelem

2018. szeptember 21., 15:04

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a Haladás-Viktória FC  élvonalbeli női labdarúgócsapata. A szombathelyiek a címvédő MTK együttesét küldték haza 1:0 arányú vereséggel.

Megvan az első Viktória győzelem

Nem bízott semmit sem a véletlenre a bajnoki címvédő, jelenlegi listavezető MTK a Haladás-Viktória FC ellleni mérkőzés előtt és már a derbit megelőző napon megérkezett a fővárosi csapat  Szombathelyre, hogy ne az utazás fáradalmaival kelljen pályára lépniük a játékosoknak. Ehhez képest rendkívül gyenge első félidőt produkáltak a vendégek, akik még helyzetbe sem igen kerültek. Igaz a vasiak is  gyenge teljesítményt nyújtottak, így nem csoda, hogy 0:0-ra végződött a játékrész.

Papp Dóra - labdarúgó, MTK Hungária
“Tegnap érkeztünk.Nagyon jó helyen voltunk.  Úgy gondolom, hogy nem tudott a csapat fejben rápörögni sajnos erre a mérkőzésre úgy, ahogy kellett volna. Ez meg is látszott az első félidőben. Lassan játszottunk, pontatlanok voltunk.”

Térfélcserét követően viszont alaposan felpörögtek az események. Előbb Rácz fejese csattant a keresztlécen, nem sokkal később pedig Csányi lövése pattant ki a kapufáról. A 76. percben aztán megtört a jég: szép szombathelyi támadás végén Manhart helyezett az üresen tátongó kapuba. Ezzel a találattal pedig a Viktória 1:0 arányban meg is nyerte a mérkőzést.

Tálosi Szabina - labdarúgó, Haladás-Viktória FC
“Ez egy iszonyatosan kemény meló volt. Tehát 90 percen keresztül koncentrálni kellett. A végén is voltak lehetőségei  az MTK-nak, akár gólt is rúghattak volna. Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen az első pillanattól kezdve a végéig figyelni kellett.”

A vasi csapat bravúros győzelmének köszönhetően feljött a tabella 5. helyére. Simon Attila együttese legközelebb a bronzérmes pozícióban állomásozó DVTK otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen. A talákozó szombaton 16 órakor kezdődik.