Hírek

Megváltozott a forgalmi rend a Deák Ferenc utcában

2017. szeptember 18., 16:20

Hétfőtől lépett életbe az új forgalmi rend a Deák Ferenc utcában, a Paragvári és Akacs Mihály utca közötti szakaszán. A változás lényege, hogy az eddig egyirányú szakaszon ellenirányú kerékpáros forgalmi sávot jelöltek ki. Mindezt Puskás Tivadar polgármester és Takátsné Tenki Mária, a körzet képviselője jelentette be.

Megváltozott a forgalmi rend a Deák Ferenc utcában

Vasárnap még megbüntették volna, ma már azonban szabályosan közlekedett ez a biciklis a Deák Ferenc utcában kijelölt új ellenirányú kerékpárúton. Az itt lakók már korábban megfogalmazták kérésüket, miszerint szükség lenne erre a kerékpársávra. A leválasztott bicikliutat hétfőn átadták a forgalomnak.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő
"Nagyon óvatosan kell közlekedni, kérem, hogy vigyázzanak a gépjárművekre. 2 szakaszon, már most a helyszínen megállapítottuk, azt hogy a parkolás rendjét kell majd változtatni a Szabó Miklós utca betorkolásánál a Deákba, illetve az Akacs Mihály utcánál a kereszteződésnél meg kell tiltanunk egy darabig a parkolást."

A kerékpárutat mintegy 2,5 millió forintból alakították ki. A kivitelezők elvégezték az útfelület, valamint a járda javítását is. Az ellenirányú kerékpárforgalomra piktogram, haladási irányt jelző nyíl, kerékpáros nyom, útburkolati jelek, valamint közúti jelzőtáblák figyelmeztetnek.

Vaskó Istvánné
"Örülök neki, itt járok biciklivel és be fog válni. Kértük a képviselő asszonyt, hogy valami intézkedés történjen, sikerült és örülünk neki mindnyájan az egész Szabó Miklós utca nevében utólag felhatalmaznak rá biztos, hogy ez most megtörtént.

A Deák Ferenc utcai ellenirányú kerékpársáv már a második a városban, az elsőt a Szűrcsapó utcában alakították ki a Rohonci út és a Bartók Bartók Béla körút közötti szakaszon.